image
Sursa foto: Getty Images

Vicecampioana mondială e pe marginea prăpastiei: Cifrele dezastrului argentinian

Argentina a pierdut fără drept de apel în faţa Croaţiei, scor 0-3, şi are un singur punct în Grupa D a Cupei Mondiale, după primele două etape. În aceste condiţii, finalista ediţiei trecute riscă să iasă din competiţie încă înainte de fazele eliminatorii.

Cifrele confirmă magnitudinea dezastrului de care dubla campioană mondială riscă să aibă parte. Ultima oară când "pumele" au fost eliminate încă din faza grupelor a fost la Cupa Mondială din 2002, când, la fel ca acum, sud-americanii au marcat o singură dată în primele două meciuri.

Odată cu eşecul categoric în faţa Croaţiei, Argentina a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie la Cupa Mondială, cea mai lungă serie negativă din istoria naţionalei albiceleste la turneul final. În 2014, Leo Messi şi colegii săi au câştigat semifinala cu Olanda în urma loviturilor de la 11 metri, apoi au pierdut finala cu Germania în prelungiri.

La Mondialul din Rusia, vicecampioana de acum 4 ani a ratat victoria în primele două meciuri din grupă pentru prima oară din 1974. Mai mult decât atât, de acum 60 de ani nu a mai suferit Argentina o înfrângere atât de categorică în grupe. În 1958, în Suedia, "pumele" au pierdut cu 6-1 în faţa Cehoslovaciei.

Messi poate fi considerat cu greu principalul vinovat pentru naufragiul Argentinei, însă nici starul Barcelonei nu şi-a susţinut foarte mult cauza. Împotriva croaţilor, cvintuplul Balon de Aur a avut doar 47 de atingeri ale mingii, a trimis 23 de pase şi a tras o singură dată la poartă. Astfel, a ajuns la 675 de minute fără gol marcat la Cupa Mondială. Cifre care sunt departe de aşteptările fanilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: