image
Sursa foto: Igor Dodon // Facebook

VIDEO // Dragoste cu de-a sila? La Balatina unii oameni ar fi fost aduși forțați la întâlnirea cu Igor Dodon

Marți, 20 octombrie în comuna Balatina peste o sută de oameni au participat la întâlnirea cu candidatul independent Igor Dodon. Majoritatea acestora ar fi fost aduși organizat din diferite localități ale raionului Glodeni. Echipa NordNews cu greu a avut acces în sala Casei de Cultură, unde a avut loc întrunirea.

Mai mulți locuitori ai comunei Balatina au declarat pentru jurnal.md că nu au știut despre vizita lui Igor Dodon iar în incinta Casei de Cultură au fost prezenți mai mulți străini decât localnici, aceștia fiind aduși cu transport organizat. Despre acest fapt ne-a confirmat și primarul localității Dima Iațuc, menționând că majoritatea celor prezenți au fost din diferite sate ale raionului Glodeni. La eveniment a fost prezentă și echipa NordNews, care cu greu a avut acces în sala Casei de Cultură, unde a avut loc întrunirea.

„De ce dumneavostră îngrădiți accesul presei? – Vă rog permiteței operatorului meu să intre. Domnul Președinte. Permiteți cameramanului meu să treacă. Aici sunt peste o sută de persoane care nu respectă… – Domnișoară, el singur nu vrea să intre, el face agitație – Vă rog frumos”.

Această femeie ne-a spus că membrii Partidului Socialiștilor din teritoriu i-au forțat pe oameni să vină la întâlnirea cu Dodon.

„De ce obligă lumea, Dodon și cei de la Partidul Socialiștilor, din fiecare domeniu, adică, dacă activezi ca pădurar, trebuie să aduci 10 angajați, dacă muncești medic, iarăși aduci 10 persoane. Lumea nu-l vrea ca președinte, s-a săturat de minciunele lor. Pe Dodon trebuie de întâlnit nu cu colaci, dar cu niște trandafiri în cap, iaca ce iar trebui lui Dodon. Ce a făcut Dodon pentru țară, să spună. – Ce a făcut el până acum? Spune că la 10 ani, ne va mări pensia, am dat la recalculare și nu mi-a mărit nici cu un leu măcar”.

Consilierul raional Glodeni din partea PSRM, Vitali Dichi s-a arătat vădit deranjat de prezența echipei noastre de filmare. Acesta a bruscat și nu a permis accesul jurnaliștilor în sală.

„– De ce ne îngrădiți accesul? – Eu stau aici, dumneavostră încurcați. – Noi avem tot dreptul să fim în sală. – Cine vă vrea acolo? – Este o întrevedere publică, noi avem accesul- Lumea a spus că nu vrea să intrați. – Care lume? – Numai ce am vorbit cu oamenii”, a spus consilierul raional Glodeni din partea PSRM, Vitali Dichi.

În loc de măști de protecție, activiștii Partidului Socialiștilor au împărțit simpatizanților, inclusiv copiilor, chipiuri și veste cu inscripția: „Igor Dodon, președinte responsabil”. La întrunire au participat peste 100 de persoane și nu au fost respectate regulile anti-Covid.

„Noi am venit să vedem pentru ce votăm. Să vedem ce promite. Nu am venit din capul nostru.- Dar, cine va adus aici? – Noi am venit cu mașinele publice. – Mașini publice? – Ale noastre. Aceasta e o reclamă, am venit să vedem ce o să ne promită”.

„Are o înfățișare frumoasă, prezentabil, ne este dragă că el, e președintele nostru”.

„În ultimii opt luni el s-a apucat de muncă. – Nu vă gândiți că el se pregătea de campanie electorală? El a avut patru ani la dispoziție. – Era mai tânăr atunci, acum are experiență”.

„Să punem un cuvânt bun pentru președintele nostru. Când va fi alegeri, noi trebuie să-l ajutăm. O să vedem ce ne va spune și noi o să analizăm cuvintele lui. – Credeți că el este omul care poate salva Moldova de sărăcie? – Eu cred că da, dacă îi mai dăm o șansă”.

„- De ce ați venit aici? – Că am vrut. Mai ai o întrebare? Dute de aici”.

Unii cetățeni au recunoscut că au venit la întrunire cu speranța că vor fi luați în seamă.

„Să ne de-a de băut. Ce putem să dorim de la Dodon, sărăcie mai mult de la el nu vrem nimic. Să-l văd, că până acum așa prost nu am văzut, vreau să văd un prost care a frecat toată Moldova”.

„Ce așteptați dvs de la viitorul președinte? – Nimic, toate ne-au dat”.

Fiind întrebat de ce nu participă la dezbaterile publice, Dodon a răspuns că vrea să fie mai aproape de oameni, nu de contracandidații lui.

„Am decis să fiu alături de oameni, vedeți câți oameni au venit la această întrevedere și vom participa probabil în turul doi, dar sperăm că se va finaliza totul în turul întâi”, a declarat candidatul la funcția de președinte, Igor Dodon.

Pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon s-a lăudat cu câteva poze de la întâlnire menționând că oamenii au speranțe, își doresc un viitor frumos acasă, mizează pe sprijin și soluții la problemele cu care se confruntă.

„Problemele abordate de cetățeni vizează, în special, necesitatea reabilitării drumurilor, aprovizionarea cu apă potabilă, angajarea în câmpul muncii, pensiile și indemnizațiile sociale, transportul public în localitățile rurale”, scrie Dodon.

Amintim că 60 de mii de locuitori din Ungheni, Nisporeni, Fălești și Glodeni vor avea acces la apă de calitate prin interconectarea rețelelor de aprovizionare cu apă potabilă ale S.A. „Apă Vital” Iași cu rețelele din localitățile de pe malul stâng al Prutului. Acest proiect nu se datorează președintelui, el a fost inițiat de către autoritățile raionale Ungheni în 2014 când a fost semnat acordul de colaborare cu Consiliul Județean Iași.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: