image
Sursa foto: Reuters

BERD a numit un nou director general pentru Europa de Est şi Caucaz; Va fi responsabil inclusiv pentru proiectele din RM

Matteo Patrone, fost director regional BERD pentru România şi Bulgaria, a fost numit în postul de director general al instituţiei pentru Europa de Est şi Caucaz, informează un comunicat de presă al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

În noua sa poziţie, Matteo Patrone va avea biroul la Kiev şi va fi responsabil pentru operaţiunile şi proiectele BERD în Ucraina, Belarus, Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan şi Georgia.

Până în prezent, investiţiile cumulate din cele şase ţări BERD se ridică la aproape 24 de miliarde de euro în toate sectoarele economiilor.

„Sunt onorat să preiau această nouă poziţie la BERD într-o regiune interesantă. Am observat progrese impresionante în toate ţările din regiune în cursul mandatului predecesorului meu, iar prioritatea mea va fi să creez condiţiile necesare pentru ca echipele noastre locale să se dezvolte şi să se extindă în continuare. Nevoile sunt uriaşe, iar oferta noastră este atractivă. Obiectivul nostru va fi să continuăm promovarea competitivităţii economiilor locale, pe măsură ce acestea se apropie de Europa", a declarat Matteo Patrone.

Cetăţean italian, Matteo Patrone s-a alăturat BERD în 2008 ca membru al echipei de investiţii de capital (Corporate Equity), după o carieră în sectorul privat. El a fost numit Director pentru Serbia în 2012 şi Director Regional pentru România şi Bulgaria în 2015. În timpul mandatului său, BERD a investit peste două miliarde de euro în cele două ţări.

Matteo Patrone va prelua noul post începând cu 1 noiembrie 2018, când îi va succeda în funcţie lui Francis Malige, cel care a fost primul Director General al hub-ului regional BERD pentru Europa de Est şi care, recent, a fost numit Director General al Departamentului Instituţii Financiare, având biroul la sediul central din Londra.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să treacă la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: