image
Sursa foto: multimedia.parlament.md

Grosu, despre situația din Găgăuzia: Vom fi pragmatici, cu bandiții nu avem treabă

Relațiile cu autonomia găgăuză vor fi pragmatice iar cu funcționarii care fac coaliție cu „bandiții” nu se va lucra, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, după ce Curtea de Apel Comrat a validat alegerile din autonomie.

Șeful Legislativului a ținut să sublinieze că regiunea este influențată de propaganda Rusiei și că se va face o evaluare a legislației locale în măsura în care aceasta este racordată la Legea Fundamentală a țării.

„Eu cunosc multă lume bună din aceste localități, care înțelege cât este de important pentru noi să facem parte din această familie europeană. Care vor fi relațiile noastre în continuare? Eu pot să spun două lucruri. Vom fi foarte pragmatici. Ce am eu în vedere prin pragmatism? Nu este corect să te trezești pro-european, să spui cât de mult ne plac granturile și investițiile europene și seara, înainte de culcare, să te închini încă odată la Kremlin. Nu e corect, nu este etic și lucrurile aceste nu o să se mai întâmple”, a declarat Igor Grosu la o emisiune de la postul public de televiziune.

Igor Grosu a spus că în autonomia găgăuză sunt mulți oameni onești, corecți „cu mintea deschisă” cu care se va munci și că autoritățile refuză categoric să coopereze cu „bandiții” sau cu funcționarii care fac coaliții cu „bandiții”.

„Noi o să lucrăm cu oamenii de treabă, cu oamenii corecți, noi nu o să lucrăm cu bandiții. O spun foarte franc și foarte deschis: cu bandiții și cu coaliții. Cu cei care dau mâna cu bandiții și fac coaliții noi n-o să lucrăm, pentru că avem valori diferite, total diferite. Că bandiții încearcă să destabilizeze situația pentru a-și salva pielea. Ei nu au nicio treabă cu condițiile de viața a cetățenilor din sud, alte regiuni, ei pur și simplu folosesc, manipulează”, a explicat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a mai spus că pe platforma comisiei parlamentare va fi evaluată legislația din autonomie în măsura în care aceasta se racordează la Constituția Republicii Moldova și la tratatele internaționale la care este parte țara.

Amintim, Curtea de Apel Comrat a validat ieri rezultatele alegerilor la funcția de bașcan în autonomia găgăuză, în condițiile în care oamenii legii desfășoară acțiuni de urmărire penală în dosarul coruperii alegătorilor, iar Comisia Electorală Centrală a constatat că toți cei opt candidați au cheltuit mijloace financiare ce depășesc sumele declarate.

Potrivit deciziei instanței de la Comrat, Evghenia Guțul, candidatul Partidului „Șor”, a fost declarată bașcan al autonomiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: