image
Sursa foto: privesc.eu

Blocul ACUM Plaforma DA și PAS nu merge la discuții nici cu PSRM: „Ne-am asumat un singur parteneriat - cu cetățenii RM”

Blocul ACUM Platforma DA și PAS nu va accepta nici invitația PSRM la discuții privind formarea unei majorități parlamentare.

Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă de liderii blocului, Maia Sandu și Andrei Năstase.

„Ne-am asumat un singur parteneriat - cu cetățenii RM. Am semnat un angajament public în fața întregii țări. Am repetat și vom repeta - nu suntem ca ei. Ne respectăm cuvântul dat și angajamentele. Atât Plahotniuc și Dodon caută să-și mascheze alianța și negocierile pe are le poară încă înainte de votul din 24 februarie. Rezultatele târgului lor - au decis să foloseasă blocul ACUM pe post de primă opțiune, ca mai apoi să formalizeze o coaliție obscură, fie să decidă de comun acord alegerile anticipate, împreună cu cele locale, fraudând la greu”, a declarat Andrei Năstase.

„Reiterăm angajamentul nostru ferm de a nu face alianțe cu partidele oligarhice și antieuropene - PD, PSRM și Partidul Șor. Soluția este adoptarea în regim de urgență a unui set de legi ce vizaază eliberarea instituțiilor de stat de sub controlul lui Plahotniuc. Ne adresăm deputaților cărora le pasă de această țară și care înțeleg că RM merge pe o cale greșită - îi îndemnăm să voteze pachetul de legi menit să distrugă sistemul oligarhic și să creeze statul de drept”, a adăugat Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: