image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Ce spune Pavel Filip despre candidatul PSRM la funcția de premier și dacă PD își va da votul pentru Mariana Durleșteanu

Este prematur de discutat despre candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier, atât timp cât nu există un decret semnat de șeful statului, afirmă liderul PD, Pavel Filip.

Totuși Filip dă de înțeles că nu ar vota candidatura Marianei Durleșteanu, indiferent de program și echipă, doar din considerentul că aceasta este susținută de cei din Partidul Șor.

„Noi am spus clar poziția PD - nu ne vedem alături de cei care au jefuit această țară. Am văzut că au sărit cei de la Partidul Șor și au declarat că susțin cu ardoare candidatura. Nu sunt sigur că și doamna Durleșteanu își dorește suportul lui Șor. Este prematur să spunem dacă o vom vota. În primul rând, candidatura există doar după ce e semnat decretul. Până când e doar o dorință a celor care au înaintat candidatul. Așa sau altfel, PD nu participă în acest exercițiu, nu am avut nicio discuție și nu avem nicio intenție să discutăm cu partidul Șor. Să fie oricare program, PD nu se va alia și asocia niciodată cu Partidul Șor. Nu pentru asta am făcut reforma PD, nu pentru asta de un an resetăm partidul, pentru ca acum să revenim la probleme care au dus PD în opoziție”, a comentat Pavel Filip, în cadrul unui briefing.

Dacă totuși candidatura va fi desemnată oficial, PD va merge la consultări dacă vor fi inițiate de președintele țării, a mai precizat Filip.

Briefing de presă Pavel Filip 11 februarie 2021

Briefing de presă al deputatului Pavel Filip, în timpul ședinței plenare din 11 februarie 2021, ședința în direct aici - https://fb.watch/3AK3N9Icl0/ Posted by Jurnal.md on Thursday, 11 February 2021

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: