image
Sursa foto: Getty Images

Luque îl numea gras şi idiot când se referea la Maradona. Înregistrările cu doctorul lui Diego au ieșit la iveală

Anchetele și investigațiile legate de moartea lui Diego Maradona sunt în toi, însă au ieșit la iveală detalii surprinzătoare.

Unul dintre personajele-cheie este Leopoldo Luque, doctorul personal al fostului star argentinian, care este suspectat că e responsabil de moartea fostului mare fotbalist. Iar din modul în care se referea la pacientul său este evident că nu-l respecta deloc.

Luque, neurochirurgul care l-a operat pe creier pe marele Diego, în octombrie 2020, a apărut din nou pe prima pagină a ziarelor, cu înregistrări ale unor convorbiri telefonice purtate cu un coleg și cu Augustina Cosachov, psihiatrul lui Maradona.

Potrivit publicației Infobae, citată se As, una dintre discuțiile făcute de Luque a fost în timp ce se afla în drum spre San Andres, locul unde a murit Maradona.

În acest timp, psihiatrul Augustina Cosachov și psihologul Carlos Diaz mergeau împreună acasă la Maradona pentru o evaluare de rutină, însă l-au găsit deja în stop cardio-respirator.

În mesajele respective, neurochirurgul Leopoldo Luque l-a întrebat pe psihiatru despre starea de sănătate a lui Maradona. În același timp, Luque îi spunea unui asociat al său ce se întâmplă: "Nu-ți face griji, sunt pe autostradă acum. O să ajung... Pare să fie mort. Zice că e mort".

"La Bario San Andres. Trebuie să ajungi tot acolo unde mergem noi mereu, la Santa Maria de Tigre. Și ții drumul, mergi până când dai în strada Italia. La Italia stă. O să îți dau locația mai târziu", este o altă înregistrare a lui Luque în timp ce vorbea cu un coleg.

"Da, idiotule, pare că a făcut stop cardio-respirator! Grasul va muri făcând pe el. Habar nu am ce a făcut", este cea mai șocantă parte din întreaga discuție.

Într-o discuţie purtată între Luque și psihiatrul Cosachov, acesta din urmă încearcă să-i descrie neuchirurgului ce s-a întâmplat la San Andres:

Augustina Cosachov: "Am făcut-o manual, acum ei se află cu echipa, îl resuscitează și e intubat. Dar a durat 10-15 minute să facem asta pentru că ambulanța nu venea".

Leopoldo Luque: "Înțeleg asta, am priceput că asta înseamnă resuscitare, dar ce vreau eu să știu este dacă el mai este acum resuscitat sau dacă deja e intubat? I s-a pus o linie? I-a revenit pulsul sau nu? Asta vreau să știu, dacă inima s-a reactivat. Să spunem că, dacă i se face resuscitare deja de jumătate de oră, e practic mort. Asta vreau eu să știu".

Augustina Cosachov: "Nu. Am intrat în cameră și el era rece. Rece, fără semne vitale! Am început să-i facem resuscitare și și-a recăpătat pulsul puțin și i-a revenit puțin și temperatura corporală. Toate acestea au durat în jur de 10 minute. Noi făceam resuscitare manuală. Am făcut-o eu, asistenta, negrul și Monona. Iar apoi a ajuns ambulanța. În acest moment acționează ei și nu ne-au dat informații. Nu ne spun care este situația. Eu am plecat. Ei nu îmi spun nimic".

Leopoldo Luque: "Bine, bine. Iar ultimul lucru pe care ți-l cer... Eu sunt pe drum, o să ajung în 40 de minute. I-ai simțit pulsul într-un anumit moment sau nu avea deloc puls? I-a revenit pulsul? Știu și îmi imaginez că din cauza asta l-au resuscitat, dar și-a recăpătat pulsul?"

Augustina Cosachev i-a răspuns că l-a simțit, dar că "părea mort"

Apoi Luque a încercat să o calmeze pe Cosachev și i-a spus: "Îmi închipui. Calmează-te, gata, asta este. E un pacient complex și ce trebuie să se întâmple se va întâmpla. Noi o să fim acolo".

Într-o altă convorbire, Luque este auzit spunându-i Augustinei Cosachov: "Nu...da, asta este! Adică am făcut ceea ce trebuia să facem, Augustina. Familia a fost acolo, toată lumea era în cunoștință de cauză despre tot, s-a discutat cu toți. Lucruri din astea... Există pacienți ca acesta, foarte dificili".

Augustina Cosachov: "Nimic. Tot ce cer este să-mi spui dacă ei pleacă de acolo și unde se duc, ca eu să mă duc direct. Sigur, dacă supraviețuiește. Pentru că, așa cum este situația, e complicat. Dacă ei rămân acasă, asta se întâmplă câteodată pentru că ei cred că el nu va suporta transferul".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: