image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dosarul CFM: PCCOCS continuă investigațiile; Slusari: Au fost percheziții la domiciliul și oficiul lui Iurie Topală

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale continuă investigațiile în cazul întreprinderii de stat „Calea Ferată a Moldovei”.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

„Investigațiile sunt în plină desfășurare, iar amănunte vor fi furnizate la etapa în care vor deveni disponibile date de impact social major, în măsura în care acestea nu ar afecta caracterul obiectiv al anchetei”, a precizat Emil Gaitur.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, care citează surse din cadrul Procuraturii, au fost efectuate perchezițiile la domiciliile și oficiile lui Iurie Topală, ex-director CFM, Grigore Condurachi, ex-vicedirector CFM și favoritul lui Dodon pentru ultimul concurs la șefia Căii Ferate.

„Precum si la oficiile unor companii de expediție, ce aparțin: Pirlog M., Objelianskaia I., Godzin V., Balan D., Mitu E., etc. implicați in deturnarea a circa 300 de mln. de lei a patrimoniului întreprinderii de stat CFM prin intermediul companiilor offshore, în perioada anilor 2015-2019, când Plahotniuc controla Calea Ferată. În urma perchezițiilor la unele persoane au fost găsite 3 milioane de lei și circa 100 de mii de euro. Asta în situația cănd angajații CFM rămân aproape 6 luni fără salarii”, afirmă Alexandru Slusari.

Informațiile făcute publice de Slusari nu au fost comentate de PCCOCS.

„În ceea ce privește reacția cerută la declarațiile publice ale unor actori politici, în perioadă electorală, autoritatea pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale nu le va comenta, dar va continua investigațiile pe dosar”, a menționat purtătorul de cuvânt al instituției.

Noutăţile partenerilor

comentarii: