image
Sursa foto: Getty Images

Hristo Stoicikov, amintiri spumoase cu Maradona: ”A vrut să-mi facă o surpriză. Când a intrat a leșinat!”

Diego Maradona nu a fost niciodată în Bulgaria, dar este un idol în țara de la sud de Dunăre - asta pentru că a fost un prieten al lui Hristo Stoicikov, cel mai bun fotbalist bulgar.

Cei doi s-au cunoscut la Barcelona, deși nu au jucat niciodată împreună.

”Diego m-a făcut mereu fericit. Primele mele amintiri sunt de la Mondialul din 1986. Ne-am întâlnit la Barcelona, aveam același impresar, Josep Maria Minguella.

Apoi m-a primit în casa lui din Sevilla, am venit acolo cu toată familia, cu mama, cu tata și cu fratele meu, Tsanko. Acesta avea 13 ani, i-a dat Diego niște șlapi și un tricou, nu se mai despărțea de ele,” a povestit Stoicikov la televiziunea bulgară.

Cel care a cucerit Balonul de Aur în 1994 l-a vizitat pe El Pibe de Oro și în Argentina, mai întâi la un meci între cele două naționale în 1998.

”Diego se retrăsese, a vrut să-mi facă o surpriză. A venit la hotelul unde eram cazați și a bătut la ușă. Iar Georgi Ivanov, colegul meu de cameră, a deschis ușa și aproape că a leșinat când l-a văzut pe Maradona.

Avea o inimă mare Diego, nu uitase niciodată de unde plecase și a ajutat multă lume. Sunt trist pentru că nu-l mai pot îmbrățișa,” a spus emoționat Stoicikov.

Bulgarul a fost prezent și la meciul de retragere din 2001, dar Maradona nu i-a putut întoarce favoarea în 2016 la Sofia.

”Mi-a cerut iertare că nu a putut veni. I-am spus că-l voi iubi mereu, i-am simțit tristețea în voce. În ultima vreme, Diego nu mai era cel pe care îl cunoscusem. Se schimbase, era ursuz.

Toți știam ce se întâmplă cu el, cred că Dumnezeu a vrut să-l ia pe el. E păcat că nul-am putut proteja de rele. Au fost și mulți șacali care s-au folosit de el, a fost greșeala lui, au alungat pe prietenii adevărați”, a mai mărturisit Stoicikov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: