image
Sursa foto: facebook.com/AndreiNastase.DA

Năstase: „Își imaginează cineva că SIS ar fi putut ridica oameni de pe străzi fără ca Plahotniuc și Dodon să știe?”

Dosarul privind expulzarea profesorilor turci de la liceele „Orizont” nu se poate limita doar la judecarea fostului șef SIS, afirmă liderul PPDA, Andrei Năstase. Și asta pentru că, spune Năstase, o asemenea operațiune nu ar fi putut avea loc fără cunoștința și implicarea lui Igor Dodon, președinte al Consiliului Suprem de Securitate, și a lui Vladimir Plahotniuc, coordonatorul guvernării în acea perioadă.

„Acest dosar trebuie investigat și prin prisma implicării personale a lui Vladimir Plahotniuc și a lui Igor Dodon. Ambii trebuie anchetați, pentru că se știe foarte bine cine controla oficial și neoficial la acea vreme. Știm foarte bine cine era președintele Consiliului Suprem de Securitate - Igor Dodon. Să explice procurorilor în ce măsură a cunoscut și și-a dat acceptul pentru această crimă odioasă. La fel cum Vladimir Plahotniuc trebuie anchetat prin prisma implicării sale. Nu ne vom mulțumi cu o anchetă doar cu privire la fostul șef SIS. E necesară investigarea lui Plahotniuc și a lui Dodon în acest caz. Va veni timpul când și unul și altul va trebui să dea socoteală”, a declarat Năstase.

„Își imaginează cineva că SIS ar fi putut ridica ziua în amiaza mare oameni de pe străzi fără ca (,)coordonatorul Plahotniuc și șeful Consiliului Suprem de Securitate, Dodon, să nu știe ce urma să se întâmple?”, a mai punctat liderul PPDA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: