image
Sursa foto: Jurnal.md

Furculiță, despre locul aflării lui Gațcan: „Este împreună cu familia în siguranță absolută și se simte bine”

Deputatul socialist Corneliu Furculiță susține că nu cunoaște locul aflării deputatului Ștefan Gațcan, dar este sigur că acesta se află împreună cu familia în siguranță.

„Deputatul Gațcan are drepturi depline și libertatea de a se deplasa acolo unde consideră el că îi este mai bine. Localizarea exactă nu o știu, dar sunt convins că este într-un loc sigur și că securității lui nu-i dăunează nimic. Dumnealui este împreună cu familia în siguranță absolută și se simte bine”, a spus Furculiță în cadrul emisiunii „Secretele Puterii ”de la Jurnal TV.

La întrebarea cum se explică că marți Gațcan a fost numit de colegii din PSRM „prostituată politică” iar a doua zi că ar fi deja un personaj „fidel PSRM”, Furculiță a declarat: „Domnilor este politică”. „Dumnealui marți a avut niște acțiuni la care am avut niște reacții. După ce am discutat și am soluționat acest conflict, am făcut declarația că Gațcan este un om de onoare, cu demnitate, care rămâne în echipa PSRM, doar că își depune mandatul” a mai spus Furculiță

El a adăugat că deputatul Ștefan Gațcan s-a aflat miercuri de la ora 10:00 până la 12:00 „la ședința fracțiunii PSRM”. „Am ajuns la un numitor comun cu privire la depunerea mandatului, lucru pe care l-am făcut ulterior public”.

La întrebarea cu ce s-a deplasat deputatul Ștefan Gațcan de la Parlament din moment ce mașina acestuia se mai află parcată în fața instituției, Corneliu Furculiță a declarat că a solicitat pentru deputat „din considerente de securitate” pază de stat oferită de SPP. Referitor la faptul dacă deputatul a fost ori nu la Președinție, Furculiță a declarat că din moment ce serviciul de presă al președinției spune că nu a fost, așa este. „Este o clădire care se află sub monitorizare video. Care ar fi rostul ca domnul Gațcan să meargă acolo. Noi am stabilit toate momentele în cadrul ședinței fracțiunii”, a mai spus Furculiță.

Prezent la emisiune, comentatorul politic Anatol Țăranu a menționat că sechestrarea unui deputat așa cum a avut loc în cazul lui Ștefan Gațcan este o premieră în istoria parlamentarismului din RM.

„Dacă Parlamentul nu va veni cu o reacție promptă, atunci trebuie să constatăm că instituțiile statului în RM au degradat în asemenea hal că acest stat s-a transformat într-o butaforie. Șoferul care a mers conștient pe un cetățean, fiind un angajat al statului, trebuie exclus din serviciu. Dacă nu va lucra legea înseamnă că arbitrariul este la el acasă”, a mai spus Anatol Țăranu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: