image
Sursa foto: rise.md

Colonelul de poliție Gheorghe Cavcaliuc ar putea să se pricopsească cu o stradă care îi va purta numele, în satul de baștină

Colonelul de poliție Gheorghe Cavcaliuc ar putea să se bucure de o stradă, care îi va purta numele, în satul său de baștină. Mai exact, în comuna Micăuți, raionul Strășeni. Inițiativa aparține primarului, iar drept dovadă servește o hartă a localității, pe care am primit-o de la un telespectator.

Am mers în satul cu pricina să vedem dacă localnicii știu ceva despre această inițiativă. Mulți s-au arătat mirați și cred că ideea numirii acestora nu este una reușită.

Totuși, am găsit și localnici care au auzit de acest proiect. Dacă la început s-au arătat entuziasmați, zâmbetul le-a dispărut când au auzit în cinstea cui ar putea fi numite.

Am încercat să vorbim și cu primarul Vasile Dolghii, doar că acesta nu se afla la birou. L-am sunat repetat pentru a obține o reacție, însă nu ne-a răspuns la apel. În speranța că vom avea un răspuns de la Consiliul raional Strășeni, am sunat în anticamera președintelui de raion, Mihail Popa, iar de acolo ni s-a spus că respectivul se află într-o ședință și că revine ulterior cu un apel. Până la această oră nu a sunat nimeni.

Adjunctul Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a fost inabordabil. Și în orașul Hâncești două străzi au fost redenumite în cinstea unor rude ale primarului Alexandru Botnari. Una a devenit ”Chiril Botnari”, tatăl alesului local, iar alta - ”Nadejda Odobescu”, soacra primarului. Solicitat să explice situația cu străzile în cinstea rudelor, Alexandru Botnari ne-a declarat că ”nu este decizia lui personală, ci a consilierilor locali”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: