image
Sursa foto: foto simbol

Tragedie la Nistru: Un bărbat s-a înecat după ce a fost somat de militarii din Transnistria să acosteze pe malul stâng

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din satul Răscăieți, Ștefan Vodă și-a pierdut viața în apele Nistrului, după ce a mers cu un consătean la prins pește, dar au fost văzuți și au fost somați de un post mobil al așa-numiților grăniceri transnistreni să se apropie de malul stâng al Nistrului. Alertați cei doi bărbați au încercat să ajungă înot pe malul drept, dar unul dintre ei s-ar fi încâlcit într-o plasă și nu a mai ieșit la mal.

Informația ne-a fost confirmată de primarul localității, Ludmila Zagoreț. „Am discutat în această dimineață cu mama victimei. Corpul neînsuflețit al bărbatului se află la o morgă de pe malul stâng, cel mai probabil, la Slobozia. Rudele s-au dus azi ca să-l aducă acasă. Este o tragedie. Bărbatul are doi copii. Din câte am înțeles, totul s-a întâmplat după un schimb de replici cu așa numiții grăniceri din Transnistria. Ei s-au speriat, au încercat să înoate pe malul drept și unul din ei s-a încâlcit într-o plasă”, ne-a spus primarul.

Potrivit poliției, victima, împreună cu un consătean în vârstă de 43 de ani, se aflau la pescuit cu o barcă confecționată artizanal. La un moment dat, patru militari transnistreni le-ar fi făcut semn să tragă barca la mal. Bărbații au încercat să fugă, iar doi dintre militari ar fi încercat să înoate după ei. Doar bărbatul de 43 de ani a reușit să ajungă pe malul drept al Nistrului.

Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat în legătură cu acest caz și a solicitat prezentarea informațiilor detaliate reprezentanților Tiraspolului.

„În contextul în care corpul neînsuflețit al persoanei date a fost transportat pe malul stâng al Nistrului de către colaboratori ai așa-numitelor structuri de forță din regiune, instituția a solicitat de a fi transmis neîntârziat organelor de drept abilitate și rudelor apropiate” se arată în comunicatul Biroului politici de reintegrare.

Totodată, mediatorii și observatorii în formatul „5+2” la fel au fost informați pe marginea acestui caz.

Subiectul va fi abordat de către delegația Republicii Moldova la ședința de mâine a Comisiei Unificate de Control.

Citeşte mai mult despre

comentarii: