image
Sursa foto: captură video

Mesajul și mărturiile unui angajat de la ambulanță despre lipsa echipamentului; CNAMUP reacționează: „Echipele sunt dotate”

UPDATE 19.40 // Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a venit cu o reacție după apariția informației în spațiul public. Instituția neagă faptul că echipele de pe ambulanță ar duce lipsă de echipament.

„ Colaboratorii Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească folosesc echipemente de protecție individuală pregătite pentru diverse infecții extrem de contagioase, aplicate în conformitate cu Protocoalele Clinice Naționale. Subliniem, toate echipele de pe ambulanță, care intervin în cazuri suspecte de coronavirus, sunt dotate cu echipament de protecție special, pentru a proteja integral personalul medical, conform recomandărilor OMS. Menționăm că măștile procurate prin licitație de IMSP CNAMUP, sunt autorizate și conforme regulamentelor impuse de Agenția Națională de Sănătate Publică”, se menționează într-un comunicat de presă emis de instituție.

______________________________________

După ce ieri ministrul Sănătății a menționat că îmbolnăvirile în masă în rândul angajaților medicali s-a produs din cauza că acești ar fi folosit incorect echipamentul medical, un tânăr care activează în cadrul Asistenței Medicale de Urgență, Eugen Cebotari, vine cu un mesaj către ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu, prin care cere ca angajații sistemului medical să fie dotați cu echipamentul necesar.

Tânărul declară că angajații Asistenței Medical de Urgență sunt dotați cu măști de protecție din bumbac, pe care sunt nevoiți să le poarte câte două odată. Totodată, ochelarii de protecție care ar urma să fie aruncați după ce sunt utilizați, de fapt sunt reutilizați, asta după ce acești sunt dezinfectați. Motivul e simplu: nu le ajunge în număr suficient.

Sacoșele speciale în care urma să fie depozitat echipamentul deja utilizat, după o intervenție la o suspecție de COVID-19, au fost înlocuite cu pungi pentru gunoi.

În acest context angajatul vine cu un mesaj către Viorica Dumbrăveanu.

„Doamna ministru, înainte să afirmați că noi suntem singuri responsabili de faptul că ne infectăm convingeți-vă că asigurați cadrele medicale cu un echipament decent pentru a lupta cu acest virus”, a declarat Eugen Cebotari.

Ministrul Sănătății nu a venit deocamdată cu o reacție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: