image
Sursa foto: Jurnal.md

Studiu de caz: cum mecanismele digitale îmbunătățesc procesul de implantologie?

Stomatologia modernă este deja un amestec clar dintre metodele clasice și cele inovative de tratament. Durerea și senzațiile neplăcute cu care eram obișnuiți sunt acum de domeniul trecutului, medicii stomatologi utilizând din ce în ce mai activ tratamentele non-invazive și metodele de scădere radicală a sindromului dolor. Ce impact are digitalizarea asupra implanturilor dentale află dintr-un material oferit de specialiștii clinicii dentare Imperial Dent.

Un altfel de diagnostic

De curând, în clinica stomatologică Imperial dent a fost adus și instalat un aparat de ultimă generație: tomograful stomatologic NewTom GO 2D/3D. Acesta reprezintă un dispozitiv cu 2D / 3D vizualizare, cu un potențial extins de utilizare, conceput de specialiștii italieni, care poate fi utilizat pe larg pentru formularea diagnosticului corect și planificarea tratamentului stomatologic. Totodată, acesta reprezintă o platformă flexibilă care este deja ajustată pentru integrarea opțională a unui braț teleradiografic într-o configurație 2D sau 3D.

Cu capacitate de generare a imaginilor de înaltă rezoluție, aparatul asigură prioritate sănătății pacientului datorită expunerii reduse la raze și protocoalelor și tehnologiei inovatoare SafeBeam™, care permite ajustarea dozei la diagnosticul real al pacientului, la necesitățile acestuia, dar și la dimensiunea zonei anatomice scanate.

Grație ergonomicității acestuia, aparatul permite o aliniere adaptativă, o poziționare corectă a pacientului și determinarea focusului perfect pentru imagini univoce și detaliate. Acest lucru este cu atât mai vital în faza de diagnostic al pacienților care necesită implanturi dentare, deoarece scanarea îi demonstrează medicului care sunt problemele existente la nivelul osificării și ce măsuri pre-operatorii sunt necesare.

Grație tehnologiei CBCT - introdusă pentru prima dată în industria dentară de către NewTom, tomograful oferă diagnostice extrem de utile de înaltă definiție (80 μm), precum și informații, generate cu o singură scanare pentru a minimiza expunerea la raze X. Câmpul vizual este prestabilit conform cerințelor de diagnostic și variază de la minim 6 x 6 cm până la maxim 10 x 10 cm. Și imaginile în 2D, precum și cele în 3D sunt extrem de explicite, ușurând considerabil sarcina medicului stomatolog, care până la faza implanturilor dentare trebuie să ia măsuri de tratament consecvent.

După determinarea diagnosticului corect, urmează planificarea intervenției:

- Planul tratamentului - cu determinarea explicită a metodelor operate;

- Pregătirea pre-operatorie - aici pot fi incluse fazele de modelare 3D a viitorului implant, prognosticuri și explicarea detaliilor tehnice;

- Instalarea nemijlocită a implanturilor dentare de cea mai înaltă calitate (în cazul clinicii Imperial Dent - implanturi premium, cu garanție pe viață);

- Faza de monitorizare post-operatorie, care include controalele de rutină și verificările periodice.

Grație acestor tehnologii, operațiile de implant dentar au devenit mult mai facile, mai accesibile tuturor. Specialiștii clinicii dentare Imperial Dent sunt gata să ofere fiecărui pacient suportul necesar pentru o dantură sănătoasă, zi de zi.

Contactează-ne acum și zâmbește cu încredere!

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: