image
Sursa foto: captură video

Interpelări către organele de drept privind fratele primarului din Telenești, acuzat de trafic de fete

Deputata Maria Ciobanu a abordat ieri în plenul Parlamentului presupusele făradelegi din Telenești, despre care s-a vorbit anterior în cadrul emisiunii ”60 de minute” de la Jurnal TV. Legislatorul a expediat o interpelare la patru instituții abilitate, de la care cere explicații. Primarul din Telenești, al cărui frate este acuzat de acțiuni ilegale, și seful poliției din localitate evită orice contact cu presa.

„Este vorba despre trafic de ființe umane, droguri și prostituție, acoperite de către angajații Inspectoratului de Poliție Telenești. Chiar astăzi în centrul orașului Telenești, Sergiu Lelic, l-a amenințat cu moartea pe Constantin Boghiu. Orașul Telenești este la propriu asidiat de către frații Lelic, care se consideră stăpânii acestui oraș. Rog instanțele abilitate să examineze cele expuse și să fiu informată în scris”, a declarat Ciobanu.

Șeful Inspectoratului de Poliție Telenești, Alexei Vrăjitoru, nu a vrut să declare nimic presei, argumentând cu existența serviciului său de presă condus de Irina Burdujan.

În contextul traficului de persoane, ea a declarat că sunt audiați martorii.

Un bărbat din Telenești, care s-a postat în opozițe față de actuala conducere de la Telenești a declarat pentru Jurnal că fost amenințat cu moartea de către fratele lui Mihail Lelic, Sergiu.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Telenești, Irina Burdujan, ne-a spus că a înregistrat acest incident.

Amintim că fratele primarului de Telenești este acuzat că ar fi trimis două fete, printre care o minoră, să presteze servicii sexuale în Italia.Totodata, el ar fi și traficant de droguri. Un tânăr de 19 ani ar fi murit după o supradoză de narcotice consumate în localul care îi aparține fratelui primarului de Telenești. Dezvaluirile au fost făcute la emisiunea „60 de minute”, moderată de Vasile Nastase.

Noutăţile partenerilor

comentarii: