image
Sursa foto: jurnal.md

Cum comentează Sergiu Sârbu acuzațiile PSRM precum că Gațcan a fost cumpărat cu un milion „în valută”

Sergiu Sârbu, deputatul grupului Pro Moldova, la care a aderat astăzi medicul Ștefan Gațcan, ajuns în Parlament pe listele PSRM, a comentat acuzațiile socialiștilor care au spus astăzi că Gațcan ar fi fost cumpărat cu o sumă impunătoare.

„Noi nu comentăm aberațiile și minciunile socialiștilor. Se va expune instanța de judecată și Procuratura. Deja nu este prima acțiune în judecată pentru defăimare. Deci, acolo vom răspunde la toate întrebările și socialiștii în primul rând vor răspunde pentru toate acuzațiile false”, a declarat Sârbu, pentru Jurnal.

Întrebat dacă nu va exista un conflict doctrinar, odată ce Pro Moldova s-a declarat ca fiind un partid de centru-dreapta, iar Gațcan vine de la socialiști, Sergiu Sârbu a răspuns: „Noi din câte cunoaștem, domnul Gațcan niciodată nu a fost membru al socialiștilor. Da... el a fost susținut, dar oamenii au votat personalitatea Ștefan Gațcan. El nu a fost membru de partid.”

Precizăm că medicul Ștefan Gațcan, care acum trei luni a câștigat alegerile în circumscripția Hâncești, reprezentând PSRM, a anunțat astăzi că pleacă din fracțiunea socialiștilor și aderă la Pro Moldova.

Foștii colegi de partid din PSRM au criticat vehement gestul și au spus că e vorba de „prostituție politică”. Ștefan Gațcan n-a fost de găsit pentru o reacție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: