image
Sursa foto: Jurnal.md

Republica Moldova ar putea cumpăra energie electrică din Ucraina: Președintele Parlamentului: „Se poartă discuții”

Republica Moldova ar putea cumpăra energie electrică din Ucraina, iar în acest sens se poartă la moment anumite discuții. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului Igor Grosu la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

În cazul în care răspunsul la discuții va fi pozitiv, Republica Moldova ar putea scăpa de „șantajul” la care este supusă în prezent prin prelungirea contractului la energia electrică doar pe o lună, două, chiar dacă prețul ar fi mai mare decât cel cu care cumpără Moldova curent electric de la Centrala Termoelectrică Moldovenească de la Cuciurgan.

„Da, se poartă discuții, dar discuțiile nu sunt simple. Noi dorim să procurăm de la colegii noștri ucraineni. Mai bine ca banul nostru să ajungă la ei ca să-și poată menține țara, armata, instituțiile să fie funcționale. Noi ne dorim acest lucru. Asta e maxim ce pot spune acum, fiindcă în mari detalii nu pot intra. Sunt niște idei care acum se discută și eu sper că în timpul apropiat să ajungem la o finalitate”, a declarat Igor Grosu, la Jurnal TV.

Noutăţile partenerilor

comentarii: