image
Sursa foto: Jurnal.md

Maia Sandu: „Mai bine angajăm oameni fără experiență în instituțiile de stat, decât să lăsăm în sistem hoți profesioniști”

În instituțiile de stat este absolut necesară înlocuirea întregului personal administrativ, dar și o purificare profundă, la toate nivelurile, de funcționari corupți. De această părere este președintele Maia Sandu, care a declarat în această seară la Jurnal TV că e mai bine ca în instituțiile statului să fie angajați oameni fie și fără experiență, dar onești.

„Există o problemă a cadrelor, pentru că mulți oameni au plecat, iar unii care au lucrat în instituțiile de stat au fost folosiți de clanurile corupte și chiar dacă sunt profesioniști, ei nu pot să rămână în sistem. Or, un profesionist bun care fură, care are experiență, este foarte periculos. Mai bine să angajăm oameni noi, poate cu mai puțină experiență, dar care pot să învețe repede, care sunt cinstiți și care își doresc să rezolve problemele cetățenilor, și nu cei care câte 20 de ani tot schimbă o instituție pe alta”, a declarat Maia Sandu, la emisiunea „Dialoguri” cu Vlad Kulminski, la Jurnal TV.

Potrivit Maiei Sandu, despre acești „profesioniști” din instituțiile de stat s-a discutat și la una una dintre ședințele recente ale Consiliului Suprem de Securitate.

„Unii și aceiași oameni mai întâi au furat în domeniul feroviar, apoi au trecut la telecomunicații, apoi în sistemul bancar. Aceiași specialiști se mută dintr-o instituție în alta și continuă să fure”, a mai spus președinta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: