image
Sursa foto: președinte.md

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Guy Parmelin: „Am convenit să sporim relațiile comercial-economice moldo-elvețiene”

În prima zi a participării la sesiunea a 76-a a Adunării Generale a ONU, președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu Guy Parmelin, Președintele Confederației Elvețiene.

Am convenit să sporim relațiile comercial-economice moldo-elvețiene. Totodată, am discutat să intensificăm negocierile privind acordul de liber schimb cu țările EFTA.

Am remarcat, în context, programele de dezvoltare realizate cu sprijinul Elveției în țara noastră, în domenii precum aprovizionarea cu apă, educație, sănătate, migrație și altele. I-am mulțumit domnului Președinte pentru ajutorul generos oferit de Elveția pentru sprijinirea luptei cu pandemia din țara noastră, direct, dar și prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății și a platformei COVAX”, a menționat Maia Sandu.

Președintele a mai adăugat că Elveția este un partener de încredere cu care Republica Moldova va continua să dezvote relații strânse.

„L-am invitat pe domnul Parmelin să viziteze Republica Moldova atunci când îi va permite agenda”, a mai adăugat președintele.

Noutăţile partenerilor

comentarii: