image
Sursa foto: Jurnal.md

15 șoferi s-au ales cu amenzi usturătoare pentru prestarea serviciilor de taxi în lipsa autorizației

Un control al inspectorilor Agenției Naționale de Transport Auto, efectuat timp de patru zile pe străzile capitalei, s-a soldat cu amenzi de peste 40 de mii de lei. Au fost sancționați 15 șoferi care prestau servicii de taxi cu încălcarea legislației în vigoare.

Inspectorii ANTA au aplicat sancțiuni prin întocmirea a 15 procese verbale cu privire la contravenție, aplicând amenzi în sumă de 41 650 lei, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane contra cost în regim de taxi, se arată într-un comunicat al instituției. Controlul a avut loc în perioada 11 - 15 ianuarie.

În cazul a șapte conducători auto a fost aplicată măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul controalelor inopinate efectuate la sediul operatorilor de transport de persoane contra cost în regim de taxi, doi operatori de transport rutieri s-a ales cu amendă în mărime de 600 u.c., ceia ce constituie 30 000 lei, pentru ignorarea prevederilor stabilite de Codul Transporturilor Rutiere.

Agenția atenționează toți conducătorii auto antrenați la efectuarea operațiunilor de transport rutier contra cost de persoane în regim de taxi, precum și operatorii de transport rutieri, să asigure prezența la bordul vehiculelor a tuturor actelor necesare activității pe care o desfășoară, în vederea evitării amenzilor, dar și pentru a oferi consumatorilor servicii de calitate, siguranță și confort.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: