image
Sursa foto: jurnal.md

Forfotă la Piața Centrală pe timp de pandemie; Sute de oameni mișună printre tarabe în ajun de sărbători

Frica de coronavirus este în aceste zile eclipsată de bucuria apropiatelor sărbători de iarnă. Sute de oameni mișună printre tarabele cu produse din Piața Centrală. Unii nu au nici mască, nici mănuși de protecție. Administratorul pieței spune că face tot ce-i stă în puteri să-i convingă pe vânzători și cumpărători să respecte regulile impuse de pandemie, dar că „de multe ori nu are cu cine vorbi”.

Aglomerația nu-i sperie pe cumpărători. Chiar dacă la intrare sunt obligați să-și pună masca, odată ajunși în piața, repede o scot și o pun prin buzunare. Întrebați de ce fac asta, oamenii spun că nu cred în coronavirus și poartă masca doar pentru că se tem de poliție.

Alții, dimpotrivă, spun că toți ar trebui să poarte masca de protecție.

Și unii comercianți au fost surprinși fără mască sau cu ea sub barbă. O puneau pe față doar după ce vedeau camera de filmat. Alții însă s-au dovedit a fi mai responsabili.

Directorul interimar al Pieței Centrale ne-a spus că problema persistă.

„Inspectorii de securitate din piață monitorizează respectarea tuturor măsurilor, iar cei care nu le respectă sunt notificați și trași la răspundere. Vorbim acum despre comercianți. Iar vizitatorii, odată cu accederea în piață, urmează să aibă la ei masca de protecție aplicată. Mai sunt unele abateri, dar organul poliției monitorizează și de fiecare dată persoana respectivă este sancționată”, afirmă Ion Pantea, directorul interimar al Pieței Centrale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: