image
Sursa foto: Jurnal.md

Securitatea regională, discutată de Oleg Serebrian cu reprezentantul Ucrainei pentru reglementarea transnistreană

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o discuție online cu reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană Yuri Klimenko.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, oficialii au efectuat un schimb de informații și de opinii pe un spectru larg de aspecte ce vizează problematica transnistreană, dinamica procesului de negocieri, perspectivele de promovare a acestora, fiind reconfirmat sprijinul ferm din partea Ucrainei pentru reglementarea conflictului transnistrean, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în limitele hotarelor ei internațional recunoscute. Cei doi oficiali au abordat în cadrul discuției și situația regională complexă în contextul vulnerabilităților și riscurilor de securitate generate de războiul din Ucraina.

Au fost evidențiate îngrijorările existente, necesitatea prevenirii măsurilor destabilizatoare și restabilirii atmosferei de pace și de securitate, fiind evocată indispensabilitatea coordonării în regim constant și util a măsurilor de interes comun, inclusiv cu antrenarea suportului partenerilor internaționali relevanți. La finalul, oficialii au exprimat disponibilitatea menținerii unei comunicări permanente și promovării unui dialog productiv pe diverse aspecte prioritare și de interes mutual.

Noutăţile partenerilor

comentarii: