image
Sursa foto: jurnal.md

Ministrul Educației, despre ordinul dat directorilor de școli și grădinițe: „N-am avut în vedere să fie temperatura joasă”

Ministrul Educației, Anatolie Topală, a venit cu precizări în legătură cu circulara transmisă ieri tuturor Direcțiilor educaționale din țară să economisească resursele energetice în școli și grădinițe.

„Cheltuirea corectă a banului public este valabilă întotdeauna și asta este rezponsabilitatea directorilor instituțiilor publice, indiferent dacă e criză sau nu. Prin această circulară nu s-a avut în vedere să fie temperatura joasă în instituții și de creat un disconfort pentru elevi sau cadrele didactice”, a declarat Anatolie Topală la ședința Guvernului.

„În instituțiile de învățământ va fi asigurată temperatura și condițiile necesare ca procesul educațional să decurgă în mod normal. (...) Se interpretează eronat. Nu s-au dat indicații anume, pentru că fiecare instituție are posibilități diferite de a economisi”, a mai spus Topală.

Ministrul Educației a adăugat că, în următoarele zile, va continua discuțiile cu responsabilii la nivel raional care sunt posibilitățile de economisire a resurselor energetice.

Noutăţile partenerilor

comentarii: