image
Sursa foto: Jurnal.md

Ex-ambasador RM în SUA: Duminică e nevoie de mobilizare generală pentru candidatul opoziției unite, cu cele mai bune șanse

Locuitorii capitalei trebuie să se mobilizeze duminică în jurul candidatului comun al opoziției unite. Este opinia directorului IDIS Viitorul, Igor Munteanu, fost ambasador al Republicii Moldova în SUA, expusă aseară la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

Igor Munteanu a sfătuit cetățenii să-și dea votul pentru candidatul cu cele mai bune șanse din rândul partidelor de opoziție care și-au unit forțele.

„Din punctul meu de vedere, ceea ce trebuie să se întâmple duminică, trebuie să fie o mobilizare generală pentru un candidat care reprezintă opoziția unită, cea care a decis să-și apropie rândurile și trebuie să servească un exercițiu de solidaritate democratică în această țară bătută de probleme. Cetățenii trebuie să aleagă candidatul cu cele mai bune șanse din partidele care s-au unit”, a declarat Igor Munteanu.

În opinia fostului ambasador, actuala campanie electorală a fost una agresivă, iar cele mai multe atacuri l-au vizat pe Andrei Năstase.

„În această campanie a sărit în ochi agresivitatea unor mesaje, în primul rând, transmisă către partidele de opoziție, dificultatea identificării unui candidat comun al câtorva partide importante care cimentează unitatea opoziției din RM, s-a văzut cât venin s-a vărsat spre acest candidat din toate părțile posibile, și de la socialiști, și de la partidul care este factor dominant în coaliția de guvernare. Andrei Năstase s-a trezit încercuit de foarte multe linii de atac, niște factori foarte agresivi”, a mai spus Igor Munteanu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: