image
Sursa foto: INP

Taximetriștii din toată țara, verificați; Au fost întocmite peste 240 de procese-verbale

Timp de 11 zile, inspectorii de patrulare au organizat operațiunea „Taxi”, în cadrul căreia au verificat legalitatea activității taximetriștilor. În contextul în care în primele 5 luni ale acestui an, din vina conducătorilor de taxi s-au produs 37 de accidente rutiere, soldate cu 3 persoane decedate și 46 traumatizate.

Astfel, taximetriștii din toată țara au fost monitorizați, în timpul serviciului, cum transportă călătorii și dacă respectă Regulamentul Circulației Rutiere.

În urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de patrulare au depistat un șir de încălcări la exploatarea vehiculelor, defecțiuni tehnice, nerespectarea regulilor de transportare a pasagerilor, precum și mijloace de transport care nu au fost supuse testării tehnice.

În urma verificărilor au fost întocmite peste 240 de procese-verbale, pentru încălcări care au pus în pericol viața pasagerilor și traficul rutier.

Inspectoratul Național de Patrulare informează, că astfel de operațiuni au loc periodic.

În acest context, îndemnăm cetățenii ca atunci când sunt pasageri într-un automobil de regim Taxi și observă situații neobișnuite sau șoferul are un comportament dubios să apeleze imediat numărul unic 112 sau să se apropie de cel mai apropiat echipaj de patrulare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: