image
Sursa foto: jurnal.md

Amenzi de peste 2, 2 milioane de lei, aplicate pentru transportarea ilicită a oamenilor, mărfurilor și coletelor

De la începutul anului 2020 și până în prezent, pentru transportarea ilicită contra cost de persoane, mărfuri și colete în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier, inspectorii Agenției Naționale de Transport Auto au întocmit 789 de procese verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier și a amenzilor în sumă de 2 243 650 lei.

Anunțul este făcut de serviciul de presă al instituției. Doar în perioada 16 - 22 noiembrie inspectorii Agenției Naționale de Transport Auto au întocmit 65 de procese verbale cu privire la contravenție..

În cazul a 34 de conducători auto a fost aplicată măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului Contravențional.

De asemenea, în cadrul controalelor planificate, 6 operatori de transport rutier s-au ales cu amenzi în mărime de 1200 u.c., ceia ce constituie 60 000 lei, pentru ignorarea prevederilor stabilite de Codul Transporturilor Rutiere.

Agenția atenționează toți conducătorii auto antrenați în efectuarea operațiunilor de transport, precum și operatorii de transport rutier, să asigure prezența la bordul vehiculelor a tuturor actelor necesare activității pe care o desfășoară, pentru a evita sancționarea și amenzile prevăzute de lege, dar și pentru a oferi consumatorilor servicii de calitate, siguranță și confort.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: