image
Sursa foto: Maia Sandu//Facebook

Președintele s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei în RM: „Ne dorim să obținem ajutor pentru acces rapid la vaccinul Sputnik V”

Președintele țării Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Federației Ruse în RM, Oleg Vasnețov. Cei doi au discutat despre situația epidemiologică din țară, dar și despre vaccinul rusesc.

„Am discutat despre situația epidemiologică și evoluțiile din țara noastră. Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri. Am accentuat, din nou, ca și în celelalte discuții avute, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare. Cu cât mai repede asigurăm accesul populației la vaccin anti-Covid-19, cu atât mai repede avem șansa să revenim la normalitate și să salvăm viețile celor dragi”, a declarat Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Tot astăzi Maia Sandu a discutat și cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, și cu Reprezentantul comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai. Aceștia au discutat în special despre intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă, afirmă Maia Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: