image
Sursa foto: Liviu Rotaru

A fost desemnat câștigătorul bursei în memoria lui Viorel Mardare

A fost desemnat câștigătorul bursei ”Viorel Mardare”. Este vorba despre Liviu Rotaru, student în anul III la Departamentul Multimedia, Facultatea Regie Film & TV din cadrul Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice. Tânărul va beneficia de o bursă de 1.000 de lei lunar, pe parcursul unui an, oferită de o vinărie din Republica Moldova.

Comisia de evaluare a fost formată din reprezentanți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice și ai vinăriei.

Câștigătorul bursei este pasionat de cinematografie de când era elev și a făcut deja câteva filme, printre care lungmetrajul „Povestea”, în 2017, și scurtmetrajul „Înainte, eternitate”, în 2019, care a fost selectat la mai multe festivaluri internaționale. Cel mai recent film al lui este „Fire de nisip”. Liviu Rotaru mai este pasionat de țările nordice.

A făcut voluntariat în Vevelstad, Norvegia, timp de un an, unde a predat tinerilor de acolo arta cinematografică, precum și limbile engleză și rusă. El a participat recent la un program de studii desfășurat la Academia de Arte din Bratislava, unde au fost invitați cei mai buni profesori de artă a imaginii și scenaristică din Praga și Viena.

Concursul a fost destinat studenților anului III și IV Licență și celor din anul I Master, Departamentul Multimedia al Academiei de Arte. Candidații au trebuit să depună un dosar care să conțină un scenariu pentru un spot publicitar. Pe lângă scenariul prezentat, s-a luat în calcul și reușita academică, dar și activitățile extracurriculare.

Viorel Mardare a fost jurnalist, scenarist și regizor. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova și Regie Film la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În calitate de tânăr cineast, a activat în echipele lui Igor Cobileanski și Sergiu Prodan. A promovat Republica Moldova și locuitorii ei printr-o serie de spoturi sociale și publicitare îndrăgite de publicul larg și apreciate acasă și în străinătate.

A fost și autorul mai multor editoriale și cronici de presă, al unor pamflete prin care a ridiculizat promovarea unor pseudovalori.

Noutăţile partenerilor

comentarii: