image
Sursa foto: customs.gov.md

Un moldovean și un ucrainean, depistați cu acte false la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud cercetează pentru uz de fals în acte un moldovean și un cetățean al Ucrainei.

La linia de control, pe sensul de ieșire din țară prin punctul de trecere Cahul, s-a apropiat un conațional în vârstă de 26 de ani prezentând actele necesare pentru controlul de frontieră.

În timpul examinării documentelor de către polițiștii de frontieră, bărbatul a manifestat un comportament dubios, în context, persoana a fost supusă controlului suplimentar, fiindu-i solicitat de a prezenta toate actele ce le deține asupra sa.

Astfel, printre documentele oferite spre autorizarea trecerii se afla și o carte de identitate cu premise rezonabile de falsificare, eliberată de către autoritățile Bulgare. Totodată, s-a dovedit că tânărul deține permis de ședere în Turcia, iar la întrebările inspectorilor, acesta a declarat că a obținut documentul dat contra unui cost de 200 de euro pentru actul primit.

Un caz asemănător a fost semnalat pe 30 ianuarie curent, în PTF Giurgiulești-Galați pe sensul de intrare în Republica Moldova, unde pentru formalitățile de control s-a apropiat un autovehicul ,,cap tractor” cu numerele de înmatriculare ucrainene”, la volanul acestia se afla cetățean ucrainean, în vârstă de 33 de ani.

În timpul procedurii de control, polițistul de frontieră a observat indici de falsificare asupra permisului de conducere. Întrebat, bărbatul a recunoscut că ar fi primit actul în anul 2018, în regiunea Cernăuți contra unei sume de 200 dolari SUA, cu categoriile necesare pentru conducerea ansamblului de autovehicule.

Polițiștii de frontieră au înregistrat ambele cazuri, iar actele urmează a fi transmise spre expertiza tehnico-judiciară. În cazul în care se dovedește vinovăția persoanelor, acestea riscă pedeapsă conform infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al RM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: