image
Sursa foto: CNN

Fotografia din Beirut care a devenit simbolul speranței: O asistentă strânge în brațe trei nou-născuți, în timpul exploziei

În timp ce videoclipurile și fotografiile cu explozia devastatoare din Beirut au inundat platformele de socializare, o poză cu o asistentă care stă în picioare, în mijlocul haosului provocat de deflagrație, ținând în brațe trei bebeluși nou-născuți, a devenit un simbol al speranței, scrie CNN.

Fotoreporterul Bilal Jawich se afla în casa sa de la marginea Beirutului, când explozia a zguduit capitala libaneză. El a povestit pentru CNN că a ieșit din casă și a urmărit fumul, până a ajuns la portul din Beirut.

Apoi, „intuiția profesională” l-a ghidat spre spitalul Al Roum din districtul Ashrafieh, care a fost devastat de explozie. Jurnalistul a fost impresionat de ce a văzut acolo. “Am fost uimit când am văzut-o pe asistentă ținând trei bebeluși în brațe. Am observat că era calmă, lucru care contrasta cu atmosfera de la un metru de ea”, a povestit el pentru CNN.

„În ciuda celor întâmplate, asistenta părea că poseda o forță ascunsă, una care i-a dat autocontrolul și abilitatea de a salva acei copii”, a mai spus Bilal Jawich. Asistenta i-a povestit jurnalistului că era de serviciu în maternitate, când a avut loc explozia. Unda de șoc a lăsat-o pe femeie inconştientă pentru câteva momente.

Tot ce îşi aminteşte este că atunci când şi-a revenit, era deja cu cei trei copii în braţe.

Fotografia făcută de Bilal Jawich a ajuns virală pe internet, fiind distribuită de mii de oameni care spun că asistenta medicală este o adevărată eroină, potrivit indianexpress.com.

Nu toată lumea din spital a fost atât de norocoasă. George Saad, managerul unității medicale, a declarat pentru CNN că 12 pacienți, doi vizitatori și patru asistente au murit în urma deflagrației din Beirut. Aproape 80% din spital a fost distrus, împreună cu 50% din echipamentele medicale. Două explozii puternice au zguduit capitala libaneză Beirut marți după-amiază, relatează site-ul Russia Today. Potrivit ultimului bilanț, 135 de oameni au murit și 5.000 au fost răniți. Autoritățile libaneze au anunțat că exploziile au fost provocate de un incendiu izbucnit la un depozit unde erau materiale explozive, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: