image
Sursa foto: mai.gov.md

Reacția MAI după ce un fost polițist a dezvăluit că angajații ministerului sunt intimidați ca să-l voteze pe Dodon

Ministerul de Interne anunță că a inițiat o anchetă după ce un fost polițist, plecat din sistem în vara acestui an, a dezvăluit că oamenii legii ar fi presați și amenințați să-și dea votul pentru Igor Dodon.

„În consecința apariției materialului video postat pe o rețea de socializare, în cadrul căruia un ex-polițist, utilizând uniforma poliției, declară și susține vehement un candidat electoral din turul I al scrutinului electoral prezidențial, MAI precizează că condamnă acțiunile de denigrare și implicare a instituției în activități cu caracter politic”, se spune în comunicat Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI.

„Funcționarul public cu statut special este restricționat de a promova opinii sau preferințe politice. Totodată, utilizarea ilegală a uniformei și identității polițistului în scopuri obscure este pasibilă de sancționare conform indicilor Art. 324 al Codului Contravențional al Republicii Moldova – Uzurparea de calități oficiale”, se mai arată în comunicatul SPIA.

Precizăm că fostul polițist Igor Gheorghișenco a declarat că angajații MAI sunt amenințați și intimidați ca să-l voteze pe Dodon și că secretarul de stat la MAI, Mariana Grama, ar fi avut mai multe adunări cu polițiștii în acest sens.

De cealaltă parte, Mariana Grama neagă acuzațiile și spune că a avut ședințe cu mai multe subdiviziune ale MAI, dar că în cadrul acestora „nu s-a făcut politică”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: