image
Sursa foto: Getty Images

Se redeschid marile stadioane ale Europei! Planul gândit în Italia + ce se întâmplă în Anglia

Cluburile din Italia și Anglia ar putea beneficia, din toamnă, de suportul fanilor la meciurile disputate pe teren propriu.

Vincenzo Spadafora, ministrul Sportului din Italia, țară ce a permis deja redeschiderea teatrelor și a cinematografelor, a anunțat că suporterii ar putea reveni pe stadioanele de fotbal, dacă totul va decurge bine în Peninsulă, în septembrie.

”Trebuie să planificăm perfect, inițial, cum va decurge accesul fanilor în stadion, nu putem lăsa 10.000 de oameni să intre în același timp.

Mai avem mai puțin de trei săptămâni din acest sezon, ar fi dificil să organizăm ceva acum, dar planul meu este să redeschidem stadioanele în septembrie”, a anunțat Vincenzo Spadafora.

Dacă italienii își propun să redeschidă stadioanele în septembrie, același lucru s-ar putea întâmpla și în Anglia, o lună mai târziu.

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat că se lucrează la un plan pentru a permite revenirea suporterilor pe stadioane, cu respectarea măsurilor de siguranță.

”Începând cu luna octombrie, plănuim să permitem revenirea suporterilor pe stadioane, dar, o spun din nou, aceste schimbări trebuie făcute prin respectarea măsurilor de protecție”, a declarat Boris Johnson.

Ultimele partide cu spectatori în tribune s-au disputat, în Italia și Spania, în luna martie, înaintea suspendării competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: