image
Sursa foto: National Geographic

A fost descoperit un grup „secret” de urși polari, ascuns de secole în Groenlanda: Ar putea fi soluția la încălzirea globală

Aproximativ trei sute de urși polari secreți au fost izolați de alte populații de urși din Groenlanda timp de aproximativ două sute de ani, au declarat oamenii de știință recent.

Așadar, conform unui nou studiu din revista Science, acești urși trăiesc în condiții de gheață extremă, despre care cercetătorii spun că imită cum vor arăta alte părți ale Arcticii, pe măsură ce schimbările climatice progresează. Aceștia s-au adaptat să folosească gheața glaciară de apă dulce. Populația este acum a 20-a subpopulație de urși polari din lume.

„Urșii polari sunt una dintre cele mai menționate și emblematice victime potențiale ale schimbărilor climatice. Majoritatea urșilor polari se bazează pe gheața mării pentru a vâna. Descoperirea acestei populații sugerează atât faptul că astfel de medii ar putea servi drept refugiu pentru urșii polari, cât și că această conservare a acestei noi populații este esențială”, au scris coautorii în studiu.

Acești urși polari pot rezista unui climat catastrofal

Un raport Live Science a oferit mai multe detalii și a inclus interviuri cu autorii studiului. Deși sunt încântați de perspectiva adaptării și evoluției viitoare a urșilor polari, această descoperire singulară nu este suficientă pentru a salva populația globală, scrie Playtech.ro.

„Gheața de ghețar poate ajuta un număr mic de urși polari să supraviețuiască perioade mai lungi în condițiile încălzirii climatice, dar nu este disponibilă pentru marea majoritate a urșilor polari”, a spus cercetătorul principal al studiului, Kristin Laidre.

Speranța pe care acești urși polari au insuflat-o este o motivație esențială pentru combaterea schimbărilor climatice, dar este important să ne amintim că nu sunt singurii care au nevoie de ajutor.

Aproape toți urșii polari ar putea muri în următorii 80 de ani, arată un nou studiu. Acest lucru se va întâmpla din cauza încălzirii globale, spun oamenii de știință. Urșii polari deja se confruntă cu dispariţia progresivă a habitatului lor, banchiza, locul în care vânează focile, esenţiale pentru alimentaţia lor. Greutatea lor corporală în scădere le subminează șansele de a supraviețui iernilor arctice fără hrană, au adăugat oamenii de știință.

Noutăţile partenerilor

comentarii: