Potrivit Biroului Național de Statistică, minimul de existență pe medii de reședință este determinat de ponderea coșului alimentar. Pe categorii de populație, valoarea maximă a minimului de existență revine populației în vârstă aptă de muncă – 2016 lei și, în special, bărbaților – 2186 de lei.

Minimul de existență pentru copii este de 1801 lei lunar, cu o diferențiere a acestui indicator în funcție de vârsta copilului, de la 712 lei pentru un copil de până la 1 an și până la 2031 de lei pentru un copil de 7-17 ani.

Veniturile disponibile lunare ale populației au fost în medie de 2383 de lei pentru o persoană și au depășit mărimea medie a minimului de existență cu 26,0%. Salariul mediu lunar pe economie al unui angajat a alcătuit 6446 lei, astfel fiind posibilă acoperirea minimului de existență pentru populația în vârstă aptă de muncă de 3,2 ori.

Nivelul maxim de acoperire al minimului de existență pentru populația aptă de muncă a fost atins de salariații din sectorul informații și comunicații – de 7,1 ori, iar cel minim – de salariații din artă, activități de recreere și de agrement, ale căror salarii acoperă minimul de existență în proporție de 1,9 ori.

Pentru pensionari minimul de existență a constituit 1574 de lei, în timp ce pensia minimă a alcătuit 1025 de lei.