image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu // Jurnal.md

Peste 50.000 de oameni s-au adunat în PMAN „Acest protest a fost ultimul avertisment”

UPDATE 13:12 // Protestul pașnic organizat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale pentru a cere demisia guvernului s-a încheiat după mai bine de două ore, în care, peste 50.000 de oameni au scandat „Jos hoții” „Vrem anticipate”. Deputatul PAS, Igor Grosu, a declarat că acest protest a fost ultimul avertisment.

Acest protest a fost ultimul avertisment. Dacă Parlamenul nu-și dă demisia, dacă guvernul nu anulează legile pe care le-a luat la ședința de joi, data viitoare vor asurzi”, a declarat Igor Grosu.

Organizatorii au ținut să mulțumească oamenilor că au protestat pașnic și că au respectat normele de siguranță în contextul pandemiei.

„Vă mulțumim că ați venit aici pe timp de pandemie pentru a vă apăra țara. Vă urăm drum bun acasă și speranța noastră că vom reuși”, au declarat organizatorii.

---------------------------------------------------

UDPATE 13:02 // Organizatorii anunță că până în aceste momente, peste 50.000 de oameni participă la protestul din PMAN pentru demiterea guvernului.

„Suntem aproapte 50.000 de cetățeni responsabili ai Republicii Moldova”, declară organizatorii.

--------------------------------------------------

UDPATE 12:45 // Agricultorii din Republica Moldova s-au alăturat protestului din PMAN și cer demisia Guvernului. Aceștia anunță că fermierii s-au pornit spre capitală cu sute de tractoare pe care le vor staționa pe străzile capitalei și vor bloca drumurile până când nu se vor declanșa alegeri parlamentare anicipate.

În aceste clipe fermierii vin cu tractoarele în capitală. Vom staționa la intrările din capitală până nu vor fi declanșate alegeri anticipate. Am făcut acest pas conștient pentru că ei sunt mai periculoși decât pandemia. Vreau să fac apel către instituțiile statului să le întoarcă spatele acestor impostori care ne-au lipsit pe noi de viață bună aici acasă”, a declarat, Vasile Mârzenco, directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor

-----------------------------------------------

UPDATE 12:15 // Primărița orașului Strășeni, Valentina Casian, s-a alăturat protestului pentru demiterea guvernului și a venit cu un mesaj de îndemn pentru toți primarii din localitățile Republicii Moldova ca să nu mai lucreze pentru partidele lui Șor și Dodon, ci pentru cetățenii care le-au oferit votul și le-au încredințat funcția.

„Suntem peste 20.000 de cetățeni suntem aici pentru a ne susține țara. Noi suntem poporul! Noi suntem puterea. Vreau să vă îndemn să nu mai lucrați pentru partidele lui Dodon și Șor, lucrați pentru cetățeni care v-au încredințat aceste funcții. Am greșit și unii continuă să mai greșească. Am greșit când am crezut în tot felul de alianța. Mai greșim când nu reacționăm, când un deputat rupe o hartă în Parlament. Copiii nu ne vor ierta, dacă mai greșim”, a declarat primarița orașului Strășeni.

-------------------------------------------------

UPDATE 12:00 // Președintele ales, Maia Sandu, a venit alături de oameni în PMAN, pe care îi îndeamnă să protesteze pașnic și să respecte regulile în context de pandemie.

Unica soluție pentru oprirea acestui acest atac împotriva cetățenilor sunt alegerile anticipate. Cea mai scurtă cale spre anticipate este demisia guvernului. Vreau să-l întreb pe domnul Chicu dacă vrea să conducă guvernul expiratului Dodon. Acest guvern îngrijește hoții, nu de oamenii onești”, a declarat Maia Sandu.

---------------------------------------------------

UDPATE 11:45 // Mai mulți deputați s-au alăturat protestului din PMAN și țin în aceste momente discursuri în fața participanților. Oamenii sunt îndemnați să păstreze distanța și să poarte corect masca.

Sunt mândru să văd atâția oameni buni în PMAN. Datorită vouă pe 15 noiembrie am câștigat o bătălie. Această victorie s-a datorat tuturor. Dodon și Șor sunt doi bandiți și tâlhari, vor să fure din nou victoria noastră. Zilelea astea în Parlament a fost o nuntă. Aceștia au hotărât să compromită victoria noastră. Atunci când Dodon vorbește de anticipate, el minte”, a declarat Igor Grosu.

„Conștientizăm cât este de gravă situația în condiții de pandemie, dar Igor Dodon ne-a scos astazi în piață. În loc să plece din funcție, el încearcă să uzurpeze puterea. Ceea ce face Dodon este atentat asupra viitorului Republicii Moldova. Prin intermediul Guvernului lui docil propune niște porcării” a declarat vice președintele Platforma DA, Alexandr Slusari.

----------------------------------------------------

UPDATE 11:15 // Mii de oameni cer în aceste momente în PMAN demiterea guvernului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Cu drapeluri în mâini, cetățenii scandează „Jos corupția”, „Jos uzurpatorul”; „Șor și Dodon la pușcărie”.

„Respectăm regulile de siguranță și purtăm corect masca. S-au adunat oamenii din toată țara, Dodon ne-a adus țara la prăpastie”, au declarat organizatorii.

--------------------------------------------------------

Începând cu ora 11:00 deja sute de oameni s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale la protestul „Apărăm votul și voința poporului” unde se va cere demisia Guvernului.

Manifestația este organizată de Partidul Acțiune și Solidaritate în frunte cu președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, în contextul ultimelor decizii luate în legislativ.

„Mai așteptăm 10 minute. Știm că încă foarte mulți oamenii sunt pe drum cu autocare și mașinile personale pentru a cere demiterea guvernului și alegeri anticipate”, spun organizatorii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: