image
Sursa foto: AP

Papa Francisc a pornit într-o vizită istorică: Este primul suveran pontif care calcă pe aceste meleaguri

Papa Francisc va începe, duminică seara, o vizită istorică în Emiratele Arabe Unite, acolo unde va participa luni la o întâlnire interreligioasă internaţională şi va celebra marţi o mesă gigantică, fără precedent pentru regiune, devenind astfel primul suveran pontif care vizitează Peninsula Arabică, informează Agerpres.

Liderul celor 1,3 miliarde de catolici din întreaga lume va fi întâmpinat de prințul moștenitor Mohammed bin Zayed Al Nahyan. În plus, el se va întâlni, pentru a cincea oară, cu marele imam sunnit al moscheii Al-Azhar, şeicul Ahmed el-Tayeb, pe care l-a vizitat în Egipt în 2017 și care prezidează „Consiliul Musulman al Bătrânilor", o fundaţie creată la Abu Dhabi pentru a promova pacea în comunităţile musulmane.

Pentru Vatican, „această întâlnire reprezintă mesajul" celei de-a 27-a călătorii a Papei în străinătate, o vizită din care vor lipsi tradiţionalele întâlniri diplomatice cu autorităţile politice şi civile ale ţării.

Vizita Papei în Emiratele Arabe Unite, în intervalul duminică - marţi , va fi urmată, la sfârşitul lunii martie, de o călătorie în Maroc, care va permite pontifului argentinian să reitereze apelurile sale la toleranţă, fraternitate şi pace.

Potrivit estimărilor Vaticanului, circa un milion de catolici trăiesc în Emiratele Arabe Unite (aproximativ 10% din populaţie), ţară cu cel mai mare număr de biserici catolice din regiune, în număr de opt. Spre deosebire de situaţia din alte ţări arabe, în Emirate creştinii îşi pot practica religia, cu condiţia să o facă cu discreţie şi să evite prozelitismul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: