image
Sursa foto: jurnal.md

„Pe ascuns, ca hoții”; Guvernul a ANULAT indemnizația de 16 mii de lei pentru medicii infectați cu Covid-19

Guvernul a abrogat o prevedere legislativă privind acordarea indemnizației unice de 16 mii de lei pentru angajații din sistemul medical care s-au infectat cu Covid-19 la locul de muncă.

Anularea indemnizației unice pentru medici a fost inclusă într-un „proiect de lege privind modificarea unor acte normative”, semnat de ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța.

articolarticol

Iată cum este explicată anularea acestei indemnizații în nota informativă a proiectului:

articolarticol

Sunt „practici preluate de la PD”, comentează fosta șefă de la Sănătate din Guvernul Sandu, Ala Nemerenco.

„Pe ascuns, ca hoții. Practici preluate de la PD, că și oamenii tot de acolo sunt preluați. Cu tot cu practici și tabieturi. Școliți gata. Ieri, în ședința de Guvern, marele iubitor de nunți în plină pandemie, cel care e în rând și el pentru vreo tinichea de bine ce stăm cu covidul, a introdus o modificare strecurată în pachetul de modificări făcute în legislație pentru suportul producătorilor agricoli, dar care se referă la sectorul medical. Deci, Guvernul împreună cu ministerul de resort înaintează în Parlament propunerea de abrogare a legii despre plata indemnizației de 16000 de lei. Un 800 de euro amărâți, plătiți pentru suferință pe care nu o să-i mai primiți. Nu mai vor să se cheltuie cu voi. Nu le ajung lor. Pentru pomeni electorale”, a menționat Ala Nemerenco.

De cealaltă parte, președintele Igor Dodon susține că nu va semna o astfel de lege, dacă aceasta va ajunge pe masa sa.

„Dacă este vorba despre proiectul legii bugetului de ieri, este bugetul care a fost coordonat cu FMI pentru a avea un program. Dacă acolo este inclusă anularea indemnizației de 16 mii de lei, vă asigur că o astfel de propunere nu va fi votată în Parlament. Colegii mei din Parlament nu vor susține anularea indemnizației de 16 mii de lei. Iar dacă Parlamentul va vota o astfel de modificare, eu voi întoarce legea în Parlament să fie revotată”, a spus Dodon.

Potrivit Ministerului Finanțelor, până în prezent 2168 de persoane au beneficiat de indemnizația unică în valoare de 16 mii de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: