Breaking News

image
Sursa foto: libertatea.ro

Un rus, prins în Bali cu o maimuță adormită în valiză; Voia să o facă animal de companie

Un turist rus a fost prins cu un urangutan anesteziat în valiză, într-un aeroport din Bali. Rusul voia să ducă acasă maimuța, ascunsă în bagaje. El a fost reținut de forțele de securitate de pe aeroport după ce animalul a fost descoperit la control.

Incidentul neobișnuit a avut loc pe aeroportul Denpasar, pe o insulă indoneziană a arhipelagului Bali. Turistul în vârstă de 27 de ani, Andrei Jestkov, a fost reţinut de agenţii controlului de securitate, înainte să se îmbarce vineri seară în avionul având ca destinaţie Rusia au comunicat forțele locale de poliție, citate de AFP și Agerpres.

Agenţii au descoperit în valiza rusului un urangutan mascul de doi ani, adormit profund, precum şi cinci şopârle vii. „Credem că urangutanului i-au fost administrate pastile antialergice care l-au făcut să adoarmă.

Am găsit pastilele în valiză”, a declarat I Ketut Catur Marbawa, un responsabil al Agenţiei de conservare a faunei din Bali. Turistul rus avea la el, obiectele necesare unui bebeluș, respectiv lapte pentru copii şi pături pentru a avea grijă de puiul de urangutan.

Turistul rus riscă o pedeapsă cu cinci ani de închisoare şi o amendă de 7.000 de dolari pentru trafic cu specii protejate. El a mărturisit că urangutanul, pe care dorea să-l țină ca animal de companie, i-a fost oferit de un prieten, tot de naţionalitate rusă, care îl cumpărase cu 3.000 de dolari dintr-un târg din insula Java, scrie libertatea.ro.

Urangutanii sunt o specie ameninţată cu dispariţia, fiind victime ale braconajului şi ostilităţii sătenilor, care îi consideră dăunători. Potrivit Uniunii internaţionale pentru conservarea naturii (UICN), mai există doar 100.000 de exemplare în întreaga lume.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: