image
Sursa foto: Getty Images

Marea așteptare a fanilor de pe Anfield a luat sfârșit: Liverpool e din nou campioana Angliei, după 30 de ani de pauză

Liverpool este noua campioană a Angliei, după ce Manchester City nu a reușit să treacă de Chelsea, pierzând la Londra, scor 1-2. Trupa lui Jurgen Klopp câștigă astfel Premier League pentru prima oară în ultimii 30 de ani.

Echipa lui Guardiola avea nevoie de victorie pentru a rămâne în cursa pentru trofeu. Avea, oricum, doar șanse teoretice să-și ajungă rivala, care a mers cu pași de gigant în acest an.

”The Reds” vor ridica trofeul pentru a 19-a oară în istorie, la capătul unui sezon aproape perfect. În 31 de meciuri, Liverpool a câștigat de 28 de ori. A remizat de două ori, pierzând o singură dată, un 0-3 cu Watford.

După 31 de meciuri disputate, trupa lui Jurgen Klopp a acumulat 86 de puncte. Are 23 peste City, în condițiile în care mai sunt de jucat numai șapte runde.

În această etapă, Liverpool a trecut de Crystal Palace, cu 4-0. "Cormoranii" s-au impus în jocul de pe Anfield, contând pentru etapa a 31-a din Premier League, prin golurile lui Trent Alexander-Arnold (23), Mohamed Salah (44), Fabinho (55) şi Sadio Mane (69).

A fost o performanță perfectă pentru echipa lui Klopp, care nu i-a permis adversarei să aibă nicio atingere a mingii în propriul său careu.

Pentru antrenorul german, ajuns în Anglia în 2015, e primul titlu național câștigat după opt ani. În 2012, el cucerea Bundesliga, cu Borussia Dortmund.

Totodată, Klopp e deja la al patrulea trofeu obținut pe Anfield. A luat Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor, toate trei în 2019.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: