image
Sursa foto: afp

Proiecte de dezvoltare pentru tineri

Directorul Comisiei pentru Vecinătatea Estică a Uniunii Europene, Lawrence Meredith, a fost recent la Cahul și s-a întâlnit cu autoritățile locale, dar și cu studenții universității din acest oraş. Ei au discutat despre implementarea unui proiect de dezvoltare economică locală, de care vor beneficia locuitorii orașelor Cahul și Ungheni. La întrunire au fost invitați și tinerii ambasadori europeni din ţara noastră, care și-au împărtășit experiențele lor din perioada în care s-au aflat în comunitatea europeană prin programul Erasmus.

Zeci de tineri din mai multe localități ale republicii, care au participat la campania „Tinerii ambasadori europeni”, implementată de Delegația UE la Chișinău, au venit la Cahul pentru a le povesti studenților universității din acest municipiu despre experiența obținută în cadrul programului Erasmus+.

Tinerii au spus că programul Erasmus+ a fost o oportunitate majoră pentru ei și le-au recomandat studenților de la Cahul să participe la acest proiect.

Tinerii ambasadori europeni din Republica Moldova au organizat și un concurs, iar cei mai isteți participanți au fost premiați.

Erasmus+ este un program al Uniunii Europene care sprijină acțiunile din domeniile educație, formare, tineret și sport pentru anii 2014-2020. Acesta își propune să modernizeze și să îmbunătățească învățământul superior în Europa și în lume. Erasmus+ are un buget total de 14,7 miliarde de euro. Programul oferă granturi pentru o gamă largă de acțiuni și activități și încurajează dezvoltarea competențelor studenților, stagiarilor, personalului didactic și voluntarilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: