Zeci de tineri din mai multe localități ale republicii, care au participat la campania „Tinerii ambasadori europeni”, implementată de Delegația UE la Chișinău, au venit la Cahul pentru a le povesti studenților universității din acest municipiu despre experiența obținută în cadrul programului Erasmus+.

Tinerii au spus că programul Erasmus+ a fost o oportunitate majoră pentru ei și le-au recomandat studenților de la Cahul să participe la acest proiect.

Tinerii ambasadori europeni din Republica Moldova au organizat și un concurs, iar cei mai isteți participanți au fost premiați.

Erasmus+ este un program al Uniunii Europene care sprijină acțiunile din domeniile educație, formare, tineret și sport pentru anii 2014-2020. Acesta își propune să modernizeze și să îmbunătățească învățământul superior în Europa și în lume. Erasmus+ are un buget total de 14,7 miliarde de euro. Programul oferă granturi pentru o gamă largă de acțiuni și activități și încurajează dezvoltarea competențelor studenților, stagiarilor, personalului didactic și voluntarilor.