image
Sursa foto: Chisinau.md

Cu mizerie pe străzi, dar cu flori de milioane; Ce spun oamenii despre „covorul” de 1,8 mil. de lei din scuarul Catedralei

Cu mizerie pe multe străzi ale capitalei, dar cu flori de milioane în centrul orașului, după principiul „facem curățenie pe unde vede soacra”. Primarul interimar Silvia Radu a chemat jurnaliștii, azi-dimineață, la o conferință de presă în scuarul Catedralei Mitropolitane pentru a se lăuda cu un covor floral făcut pe bani publici.

Cele 200 de mii de panseluțe ar fi costat 1,8 milioane de lei, iar la câteva ore de la inaugurare, florile se ofilesc deja. În opinia unor oameni de rând, banii au fost aruncați în vânt.

La covorul floral cu suprafața de 450 de metri pătrați din fața Catedralei „Nașterea Domnului" au muncit, aseară, timp de peste cinci ore, angajații de la „Spații verzi”. Primarul interimar s-a lăudat că ideea îi aparține.

Banii NU sunt însă din buzunarul Silviei Radu, ci din cel public, al contribuabililor capitalei. Florile se vor afla în centrul Chișinăului doar până marți, iar mai apoi vor fi plantate în parcurile și scuarurile din oraș, a mai spus Radu.

Contactat de reporterul Jurnal TV pentru detalii, purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vadim Brânzaniuc, a spus că florile au fost cumpărate în urma unei licitații.

Contractul cu firma „Decor Bureau” a fost semnat pe 5 aprilie, iar pe 11 aprilie, florile au și fost livrate, a mai spus Brânzaniuc. Potrivit datelor de pe site-urile de specialitate, fondatorii companiei de la care au fost cumpărate panseluțele de 1,8 milioane de lei sunt soții Evgheni și Svetlana Arutin.

Am încercat să aflăm mai multe de la reprezentanții firmei, dar nimeni nu a răspuns la cele două numere de telefon indicate pe pagina web a acesteia.

În același timp, pe mai multe străzi din Chișinău, sunt mormane de gunoi, frunze și crengi neevacuate, iar tomberoanele sunt pline ochi. Câțiva telespectatori ne-au expediat imagini video și fotografii în acest sens.

În replică, purtătorul de cuvânt al Primăriei ne-a declarat că, în acest an, campania de salubrizare a început mai târziu pentru că pe 20 martie încă era zăpadă și că evacuarea gunoiului continuă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: