image
Sursa foto: Nadejda Roscovanu

Guvernarea continuă să sperie cu urmări dezastruoase dacă va fi anulat creditul rusesc; Avertismentul lui Chicu

Premierul Ion Chicu a lansat un nou avertisment în adresa opoziției care a contestat la Curtea Constituțională aprobarea acordului privind creditul rusesc. Șeful Guvernului a declarat astăzi că, în cazul anulării acestui împrumut, riscă să fie tăiate mai multe cheltuieli, chiar și cele prevăzute pentru sistemul medical.

„În eventualitatea anulării acestui acord, este pericolul că nu vom putea finanța mai multe cheltuieli în sumă de peste 4 miliarde de lei. Aici este vorba, în primul, rând de reparația drumurilor în sumă de 1,4 miliarde de lei. Și asta vizează cele circa 900 de primării din țară. În afară de beneficiile bine cunoscute sunt și crearea locurilor de muncă pentru cetățenii noștri care au revenit de peste hotare. Deci finanțarea acestui proiect va fi sistată în cazul când acordul cu Rusia nu va intra în vigoare”, a declarat Ion Chicu.

Totodată, acesta a menționat că, în lipsa banilor de la Moscova, nu va fi posibil de finanțat programul de rambursare a TVA de un miliard de lei. Sub semn de întrebare ar fi și finanțarea dobânzilor la credite, prevăzută în rectificarea bugetului, dar și sumele alocate pentru protecția socială și sistemul medical.

„Vreau să reiterez faptul că toate speculațiile în privința articolului 7.2 din acord au doar caracter politic sau geopolitic. Se speculează intens de unele forțe politice în speranța lor de a lipsi Guvernul de posibilitatea de a finanța aceste cheltuieli prioritare. Sper foarte mult că acest acord va intra în vigoare în perioada imediată. Altfel, Ministerul Finanțelor va trebui să vină cu rectificarea bugetului și să taie aceste cheltuieli. Responsabilitatea aparține celor care fac speculații și jocuri politice”, a mai spus Ion Chicu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: