image
Sursa foto: libertatea.ro//foto simbol

„Ia Moldova acasă”: Zeci de producători din țară își expun azi și mâine marfa de vânzare în Parcul Alunelul

Aproape 70 de producători autohtoni, din mai multe raioane ale țării, își expun marfa, azi și mâine la târgul „Ia Moldova acasă”, care se desfășoară în Parcul Alunelul, din sectorul Buiucani al capitalei.

Organizatorii evenimentului spun că la târg și-au anunțat intenția de a participa peste 100 de producători, dar, din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, au fost acceptați mai puțin.

Micii producători vând la târg struguri, mere, fructe uscate, fructe în ciocolată, miere de albini, cașcavaluri maturate, vinuri, dar și produse de artizanat. 90 la sută dintre participanții de la târg sunt femei, cu afaceri în agricultură, iar prioritatea de a vinde li s-a acordat anume lor, întrucât evenimentul are loc în ajunul zilei de 8 martie.

„Este un omagiu pe care vrem să-l aducem femeilor din Republica Moldova, nu plângându-le de milă, dar cinstindu-le munca. În Republica Moldova sunt femei care acționează. Atunci când nu pot exporta mărul în stare proaspătă, îl usucă și îl transformă în cipsuri sau vin cu un desert de fructe în ciocolată. La fel se întâmplă și cu prunele sau miezul de nuci, care se vând ca desert în ciocolată”, menționează Diana Crudu.

Producătorii care vor prezenți la târg sunt din diferite zone ale țării , iar ceilalți producători, care nu au putut fi acceptați la târgul „Ia Moldova acasă”, își vor putea vinde marfa în cadrul unei expoziții specializate care va avea loc în ajunul Paștelui la Centrul Expozițional Internațional „Moldexpo”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: