image
Sursa foto: Jurnal.md

Tot ce trebuie să cunoaștem despre fondul de ten!

Atenție, întrebare: dacă vi se cere să lăsați un singur produs în trusa cosmetică, pe care îl veți alege? Punem pariu că majoritatea va răspunde fără ezitare: fond de ten! Acesta este produsul care vă permite să arătați fresh în cel mai scurt timp, să eliminați urmele lipsei de somn și oboseală. Dar toate acestea se pot face numai dacă ați ales produsul potrivit, deci merită să studiați problema.

Tipuri

Fondul de ten lichid este cel mai popular format, deoarece este cel mai ușor de aplicat și amestecat. În plus, puteți alege opțiunea care se potrivește tipului de piele și garantează beneficii suplimentare. Dar cum poate fi un fond de ten?

Hidratant

Un fond de ten cu ingrediente active hidratante și hrănitoare (acid hialuronic, vitamina E, uleiuri) este o soluție ideală pentru pielea uscată și îmbătrânită. Un astfel de produs va îngriji pielea și nu va accentua imperfecțiunile minore ale pielii sau ridurile.

Matifiant

Cea mai bună alegere pentru tenul gras. De regulă, astfel de fonduri de ten nu conțin uleiuri, au o textură mai ușoară și un finisaj mat. Adesea, în compoziție puteți găsi micro particule minerale și alte componente care controlează producția de sebum și „amână” aspectul unui luciu gras pe piele.

Cu protecție solară

Pielea este expusă la lumina soarelui în orice moment al anului. Astfel încât fetele cu o piele sensibilă sunt mai bine să folosească un fond de ten cu filtre SPF iarna. Alții pot adopta această opțiune în sezonul cald, pentru a nu acoperi mai multe fonduri pe piele simultan.

Fond de ten waterproof

Acest produs va rezista la o zi fierbinte pe malul mării și la o ploaie torențială. Dar profesioniștii nu recomandă utilizarea acestuia în fiecare zi. Durabilitatea este adesea realizată prin siliconi și uleiuri minerale în formulare, care pot înfundă porii. Eliminați fondul de ten impermeabil cu un produs special - de exemplu, ulei hidrofil.

Reflectorizant

Oferă „aceeași” strălucire naturală a pielii datorită particulelor reflectorizante din compoziție. Pentru fetele cu pielea uscată și normală, pentru a obține acest efect, puteți folosi în siguranță fond de ten pe toată fața, dar proprietarii de piele grasă ar trebui să fie atenți. Dacă există particule strălucitoare prea vizibile în cremă, acestea pot arăta ca o strălucire grasă pe față.

tenten

Cum alegem corect fondul de ten?

Alegeți dintre mai multe opțiuni

Găsiți cel puțin trei nuanțe de fond de ten care credeți că se potrivesc cel mai bine pentru tonul pielii și studiați-le bine. În plus față de nuanță, sunt importante și alte calități ale fondului de ten, spre exemplu textura - deci este mai bine să studiați gama diferitelor mărci.

Aplicați produsul pe diferite zone ale feței

Cel mai adesea, fondul de ten este testat pe încheieturi și bărbie, dar aceasta nu este cea mai corectă tactică. Aplicați și în zona din jurul nasului și obrazului - și numai pe o parte a feței, astfel încât să puteți compara opțiunile înainte și după. Și nu uitați să aplicați produsul de-a lungul conturului bărbiei pentru a vedea dacă rezultatul final va avea o culoare diferită de fața gâtului.

Testați produsul în lumină naturală

Poate una dintre cele mai importante reguli, care este adesea încălcată. Sub razele lămpilor artificiale, nuanța poate arăta complet diferită față de lumina zilei. „Încercați” un fond de ten într-un magazin, nu vă leneviți să ieșiți afară și verificați dacă totul este în regulă cu nuanța.

Acordați timp

Uneori, fondul de ten se oxidează la contactul cu pielea - și, ca urmare, devine mai întunecat cu mai multe tonuri. Prin urmare, înainte de a cumpăra un produs, mai bine, cereți consultantului un tester și monitorizați pe timpul zilei cum se comportă acesta.

Schimbați fondul de ten de două ori pe an

Vara, dorim texturi mai puțin dense, care nu se simt pe piele și nu supraîncarcă machiajul, iar iarna - altele mai dense, mai hrănitoare. Dar chiar dacă textura fondului de ten obișnuit se potrivește tot anul, va trebui totuși să cumpărați un al doilea produs: vara, nuanța pielii oricum se schimbă.

Brandurile oferă multe fonduri de ten versatile, care sunt cu adevărat potrivite pentru toate tipurile de ten. Dar dacă aveți probleme specifice cu pielea (de exemplu, este foarte grasă sau uscată), ar trebui să acordați preferință unui fond de ten special. Regula generală este: pentru tenul gras, alegeți fond de ten cu textură ușoară pe bază de apă, pentru tenul uscat - întotdeauna hidratant și hrănitor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: