image
Sursa foto: Juliette Armand

Motivele pentru care trebuie sa utilizezi SPF în anotimpurile reci

În mintea multora doar vara se asociază cu o loțiune de plajă sau un spray cu protecție solară ca elemente obligatorii pentru a supraviețui soarelui torid. Ei bine, trebuie să știi că anotimpurile reci îți dau la fel de multe motive pentru utiliza o cremă de față cu protecție solară în rutina zilnică de îngrijire. Nu, nu te amenință arsurile solare grave de care te temi în plină vară. Dar îmbătrânirea prematură, cu riduri, pete pigmentare, dar și problemele grave (cum e cancerul de piele) sunt cauzate de razele ultraviolete indiferent de anotimp. Hai să descoperim împreună cum și de ce.

Credeai că vremea înnorată este garantul securității tale? Sau poate petreci majoritatea zilei în oficiu sau în casă și te gândești că razele ultraviolete nu au cum ajunge la tine? Te înșeli amarnic. Iar dacă razele UVB, cele care generează bronzul și arsurile grave pot fi la un nivel mai jos în aceste circumstanțe, razele UVA sunt mult mai încăpățânate. Anume razele UVA sunt responsabile de afectarea celulelor tegumentare și ADN-ului, de mutații, de îmbătrânirea prematură. De aici ridurile, aspectul tern al pielii, petele pigmentare și riscul bolilor oncologice. Poate nu știai, dar protecția SPF e direcționată asupra primei categorii de raze ultraviolete. Pentru a contracara efectul nociv al tuturor razelor UV, e bine să optezi pentru o cremă de față cu protecție solară largă (UVA+UVB), nu doar un SPF obișnuit.

Juliette ArmandJuliette Armand

Pe lângă protecția clară împotriva mutațiilor genetice din celulele pielii, un asemenea produs va păstra tinerețea pielii prin limitarea proceselor oxidative și prin păstrarea, regenerarea colagenului și elastinei. Acestea răspund de fermitatea pielii, de aspectul său proaspăt, odihnit și luminos. Orice persoană interesată de skincare înțelege valoarea colagenului suficient și cât de mult contează el pentru o piele sănătoasă și frumoasă.

Juliette ArmandJuliette Armand

Desigur, un SPF 10 ar putea fi suficient în sezonul rece al anului, atât timp cât beneficiezi și de protecție contra razelor UVA. Nu uita să reaplici protecția pe parcursul zilei și citește cu atenție ingredientele.

Dacă vei alege cosmetică calitativă, cum e de exemplu gama de produse Juliette Armand, vei obține și protecția suplimentară contra razelor infraroșii și luminii vizibile. Produsele Sunfilm combină necesarul cu revoluționarul: protecție solară de spectru ultra-larg cu un scut antioxidant și acțiunea de vindecare. Ele previn iritația și intensifică procesul natural de reînnoire a pielii, protejând complet pielea de daunele solare. Produsele de protecție solară Sunfilm conțin antioxidanți puternici și specializați, care, spre deosebire de antioxidanții obișnuiți, pot funcționa eficient în timpul expunerii la soare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: