image
Sursa foto: Jurnal.md

Schimb de replici acide între ex-premierul Chicu si ex-deputatul Codreanu: „Veniți acasă pe șantier!”; „Deja sunteți acolo?”

Fostul premier Ion Chicu și fostul deputat român Constantin Codreanu au făcut un schimb de replici acide, după ce fostul deputat a anunțat că nu renunță la procesul de retragere a cetățeniei române a fostului premier.

Constantin Codreanu a venit cu o nouă declarație după ce ieri ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, s-a arătat sceptic în privința solicitării de retragere a cetățeniei fostului premier.

„În ultimele săptămâni, după ședința din 18 februarie, care a avut loc la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, au apărut diverse mesaje publice și mai puțin publice în care mi s-a solicitat direct sau indirect să renunț la plângerea mea depusă la ANC. Am văzut și declarația apărută, astăzi, a Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, care spune, printre altele: „Nu poți să pedepsești pe cineva pentru delict de opinie, pentru că în cazul acesta ar trebui să-i decădem din drepturi pe absolut toți cetățenii români care la un moment dat au criticat România”. Credeam că domnul Ioniță, în calitatea dumnealui de ambasador, apără interesele României, totuși, nu ale unor persoane care atacă România. Dacă aș fi rău-intenționat, aș spune că avem în RM un ambasador care declară: „Atacați România așa cum a făcut si Chicu sau chiar mai rău că oricum nu veți fi sancționați”, a scris pe pagina sa de facebook Constantin Codreanu.

Fostul deputat a precizat că potrivit alin. 2 din art. 25 a Legii 21/1991 a cetățeniei române, „Cetățenia română nu poate fi retrasă persoanei care a dobândit-o prin naștere”. „Deci, afirmația cu „absolut toți” este profund deplasată. Legiuitorul a știut bine ce a făcut și s-a referit la cei care o (re)dobândesc. Așa cum e cazul românofobului Chicu”, a menționat Codreanu.

Fostul deputat a mai adăugat că nu va renunța la solicitarea de retragere a cetățeniei române a lui Ion Chicu.

„Dincolo de orice, Chicu e total irelevant în tot acest demers. Că el e cu atacuri la adresa României sau că e socialistul Bătrâncea care rupe harta României Mari. Relevant este, de fapt, modul în care România își apără interesele și imaginea în contextul unui atac venit de la o persoană care deținea o funcție publică și care, de la înălțimea funcției respective, și-a permis să aducă prejudicii României, stat al cărui cetățean este, încălcând un jurământ de credință. „Jur să fiu devotat patriei și poporului român, să apăr drepturile și interesele naționale, să respect Constituția și legile României”. A fost una dintre rarele ocazii când Ministerul Afacerilor Externe s-a comportat exemplar condamnând public atacul lui Chicu” a mai scris fostul deputat.

În replică, Ion Chicu, a emis o postare pe pagina sa de facebook în care îl atacă dur pe Codreanu.

„Stau și mă uit eu la băiețașul ăsta, unicul rol al căruia în politica de peste Prut s-a limitat la „mai fugi după o Stalinskaya, Costică", și mă gândesc... Oare nu-și dă seama, Costică, că prin neghiobia sa pune în situație jenantă statul român? Găsește-ti un rost în viață, Costea. Poate vii acasă, oameni la șantier ne trebuie!”, a sugerat Ion Chicu.
Sunteți pe șantier deja?”, s-a interesat, la rândul său, fostul deputat.

Amintim că ex-deputatul a solicitat retragerea cetățeniei române în mai 2020 după ce Ion Chicu a numit România „cel mai corupt stat din Europa”, iar pe eurodeputatul Siegfried Mureșan l-a numit „ratat”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: