image
Sursa foto: Jurnal.md

Guvernul a depus repetat la CC sesizarea de scoatere în afara legii a Partidului „Șor” // DOC

Reprezentanții Guvernului Republicii Moldova au depus în mod repetat la Curtea Constituțională (CC) sesizarea privind controlul constituționalizării partidului Șor.

Documentul a fost publicat pe site-ul oficial al Curții Constituționale și poate fi consultat integral mai jos.

Sesizare 2 la CC by Gabriela on Scribd

Amintim că sesizarea privind neconstituționalitatea partidului „Șor” a fost înaintată de ministrul justiției Sergiu Litvinenco pe 9 noiembrie curent.

Conform sesizării, acțiunile comise de Partidul Șor pe parcursul ultimilor 6 ani sunt incompatibile cu principiile fundamentale ale democraţiei. În plus, pe lângă investigațiile jurnalistice, care demonstrează încercările partidului de a submina vectorul de dezvoltare europeană a Republicii Moldova cu implicarea serviciilor secrete din alte state, în document este menționat și faptul că, recent, liderul formațiunii a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii.

La o zi distanță, Curtea Constituțională a restituit sesizarea referitoare la verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor” în vederea lichidării neajunsurilor. Potrivit unui comunicat emis de CC, la etapa primirii sesizării hotărârea Guvernului, aprobată miercuri, 9 noiembrie, nu a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: