image
Sursa foto: Reuters

TOP CINEMA „The Batman” se menţine pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

„The Batman'', noul episod al aventurilor celebrului personaj justiţiar mascat, s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american pentru a doua săptămână consecutiv, potrivit cifrelor preliminare ale firmei de specialitate Exhibitor Relations, publicate duminică, informează AFP.

Cu încasări de 66 de milioane de dolari de vineri până duminică în SUA şi Canada, filmul studiourilor Warner Bros, avându-l în rolul lui Batman pe actorul britanic Robert Pattinson, a obţinut încasări de peste 238 de milioane de dolari în SUA, la care se adaugă 224 de milioane de dolari la nivel internaţional, ceea ce este suficient pentru a-şi justifica bugetul de 200 de milioane de dolari.

Pe locul al doilea se află în continuare "Uncharted", o peliculă inspirată de unul din cele mai populare jocuri video de pe Playstation. Filmul, în care Tom Holland joacă rolul unui vânător de comori, a mai obţinut 9,2 milioane de dolari în acest weekend.

Podiumul este completat de un concert filmat al grupului de K-pop BTS, difuzat în cinematografe. "Permission to Dance on Stage - Seoul", difuzat sâmbătă, a obţinut încasări de 6,8 milioane de dolari, devenind astfel evenimentul cinematografic live cu cele mai mari încasări din toate timpurile, potrivit The Hollywood Reporter.

Concertul a fost unul dintre cele trei spectacole susţinute de joi la Seul de cei şapte băieţi de la BTS, marcând revenirea lor pe scena din Coreea de Sud după o pauză de doi ani din cauza pandemiei de COVID-19.

Pe locul patru se află filmul de familie "Dog", cu încasări de 5,3 milioane de dolari. Pelicula spune povestea unui veteran al armatei, interpretat de Channing Tatum, care îl însoţeşte pe Lulu, un câine rănit în timp ce lucra cu armata în Afganistan, la înmormântarea fostului său stăpân.

Cel mai recent capitol cinematografic dedicat aventurilor Omului-Păianjen, „Spider-Man: No Way Home", se află pe locul cincilea, cu încasări de 4,1 milioane de dolari în a 13-a săptămână de prezenţă în cinematografe şi cu 1,1 miliarde de dolari încasaţi la nivel mondial, relatează Agerpres.

Noutăţile partenerilor

comentarii: