image
Sursa foto: jurnal.md

Morari, scrisoare deschisă către Stoianoglo: „Mulți subalteni ar putea să vă măgulească și să vă inducă în eroare” // DOC

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, i-a adresat o scrisoare publică procurorului general, Alexandr Stoianoglo, pe care îl acuză că nu face decât să-și lustruiască imaginea prin discursuri populiste. Morari mai spune că de 4 luni încearcă să obțină o audiență la Stoianoglo pentru a-i prezenta probe despre abuzuri care ar fi fost comise de procurorii subalterni, însă așa și nu a primit un răspuns.

„Regret să constat, că principalele eforturi ale Dvs, ocupând funcția de Procuror General, sunt îndreptate spre consolidarea propriei imagini, prin discursuri publice populiste inspirate de comunicatori special contractați, dar fără a îmbunătăți activitatea procuraturii în ansamblu. Nu vreau să cred că experții în comunicare care Vă asistă și scriu discursuri emoționante ar fi aceleași persoane care au acordat consultanță foștilor și actualilor lideri politici. În caz contrar, developarea intențiilor reale va urma în scurt timp”, spune Morari.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție mai acuză că dosarele de rezonanță sunt abandonate sau trecute în umbră, iar reținerile cu mascați în cazul unor funcționari cercetați pentru infracțiuni și sume destul de mici continuă și astăzi.

Viorel Morari i-a dat și un sfat lui Alexandr Stoianoglo, să fie atent la subalternii săi.

„Deși am primit diverse etichetări din partea Dvs, o să fac o recomandare, care vine din propria experiență - țineți cont de faptul că datorită funcției de Procuror General mulți subalteni ar putea să vă măgulească, doar din aceste motive. Iar când nu veți mai fi în funcție, tot ei să denunțe pretinse acțiuni sau indicații ilegale primite”, a mai spus Morari.

Vedeți mai jos scrisoarea:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: